Over Leidse hofjes concerten

Van Cum Laude tot Leidse Hofjes

De Leidse Hofjes Concerten begonnen in 2008 onder de naam Cum Laude concerten. Initiatiefnemer en programmeur Michiel van Westering wilde Leiden tijdens de cultuurmaand op de kaart zetten met muzikaal spektakel. De achterliggende gedachte was het combineren van cultuur, historie en muziek. Sinds 2011 dienen voornamelijk de verscholen Leidse hofjes als openluchtpodia tijdens dit evenement. Dankzij de inzet van de besturen en bewoners van de hofjes bieden we de concerten in ruim 25 hofjes verspreid over de binnenstad van Leiden.

In Memoriam: Michiel van Westering

Op 12 oktober 2021 overleed de geestelijk vader van de Leidse Hofjes Concerten onverwacht op 67-jarige leeftijd. Zijn grote wens was dat zijn geesteskind ook na zijn dood zou worden voortgezet. Het bestuur van Stichting Cum Laude Concerten zet zich hier met hart en ziel voor in. “Het is onze eer om het levenswerk en de nalatenschap van Michiel op te mogen pakken. Zijn inspiratie en bezielde persoonlijkheid drijven ons vooruit in het voortzetten van zijn passie.”

Stichting Cum Laude Concerten

Het bestuur van Stichting Cum Laude Concerten bestaat uit Arie Feij, Els Wardenaar, Jan-Pieter Goossens en Erik van Megen. Omdat de organisatie van de Leidse Hofjes Concerten veel uiteenlopende werkzaamheden met zich meebrengt, wordt het bestuur ondersteund door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Afbeelding v.l.n.r.: (staand) Els Wardenaar, Cor Kiers, Arie Feij, Jan-Pieter Goossens en Stijn van Megen. (zittend) Aimée Streefkerk, Annet Besemer en Caroline Deul.

Collega’s gezocht

Meer dan 150 concerten verdeeld over 30 locaties… dat brengt nogal wat organisatie met zich mee. Om ervoor te zorgen dat alles tijdens de evenementdagen op rolletjes verloopt, zijn we daarom op zoek naar collega’s. Lijkt het je leuk deel uit te maken van dit bijzondere evenement? Meld je dan direct aan!