LINE UP 2024

DAAHOUD SALIM

ARTIST IN RESIDENCE 2023-2024

De Artist in Residence 2023-2024: pianist/componist en multitalent Daahoud Salim! Hij past als geen ander bij het vernieuwde Leidse Hofjes Festival. Deze jonge, muzikale duizendpoot is winnaar van het Grachtenfestival concours, klassiek concertpianist, maar is ook als jazzmusicus actief op wereldpodia zoals het Lincoln Centre te New York!

LINE UP Maandag 20 mei 2024

11:00 – 18:00 uur

Jazzduo Äktaro (Bo Floor en Siebren Smink)

Celliste Lidy Blijdorp

Daahoud Salim Quintet

Saxofoniste Kika Sprangers

Harpist Joost Willemze

Violist Pieter van Loenen en pianist Tobias Borsboom

Club Church – trombonist Sebastiaan Kemner en pianist Andrea Vasi

Zangeres Lucretia Starke

Danseressen Anouk van der Voet en Jenny Helene Wübbe

Trio Rusanovsky

Thomas Dulfer en Deborah Witteveen

Tromboneklas van het Koninklijk Conservatorium

ELISABETH & EMMA

Hemelse stersopraan & bijzondere barokharpiste

Alhoewel de stem van internationaal geroemde Canadees-Nederlandse stersopraan Elisabeth Hetherington alle genres beheerst, komt ze samen met barokharpist Emma Huijsser de oude muziek vertolken tijdens het Light Festival.

Elisabeth is geprezen door verschillende internationale jury’s en media en zingt op grote internationale podia. Nederland is haar thuisbasis en ze is hier ook regelmatig te horen op de grote podia en bijvoorbeeld op NPO Radio Klassiek en in Podium Klassiek. Ook is ze in 2020 bekroond als Dutch Classical Talent.

VIRIDE KWARTET

Zondag 19 mei 2024

Het Viride Kwartet is een van de meest spannende en spraakmakende jonge kwartetten van dit moment. Salomé Bonnema, primarius van dit kwartet is de prijswinnaar van het Nederlands Vioolconcours, de Oskar Backprijs 2024.