Programma
18 & 19 september
2021

18 september

   Klassiek

Luthers Bach Ensemble

Locatie: Lokhorstkerk, Pieterskerkstraat 1
Tijden: ​​15:10u – 15:55u en 17:00u – 17:45u
Op het programma:
Het Stabat Mater van Pergolesi is één van de beroemdste middeleeuws-Latijnse gedichten op de Moeder Gods in haar smart om de gekruisigde Christus. 

Het Luthers Bach Ensemble (kortweg; LBE) is in 2006 door artistiek leider Tymen Jan Bronda opgericht vanuit de wens meer Bach ten gehore te brengen op basis van een historisch geïnformeerde uitvoeringspraktijk. Al snel werd het repertoire uitgebreid met werken van Monteverdi tot Mozart. Het kleinkoor bestaat uit een vaste groep van een vijftiental (semi) professionele zangers die per jaar zo’n 20 concerten uitvoeren in Nederland en daarbuiten. Sinds de oprichting beschikt het LBE over een eigen barokorkest, geformeerd rond een kern van getalenteerde professionele musici. Dirigenten van naam als Ton Koopman, Jos van Veldhoven en Peter Dijkstra hebben in de afgelopen jaren hun medewerking verleend. Het LBE stelt zich ten doel het publiek te betrekken bij de emotionele rijkdom en intense dramatiek van de barokmuziek, bijvoorbeeld door (semi-)scenische uitvoeringen. Dat sluit aan bij de opvattingen uit de tijd van Bach dat muziek via de emotie inzicht verschaft in de essentiële aspecten van het leven. Dit Bachensemble is letterlijk en figuurlijk gegrondvest in de Lutherse Kerk in Groningen, een belangrijk podium voor kleinere ensembles en kamermuziek. De komst van het nieuwe Schnitger-orgel in 2017 was en is een belangrijke impuls voor muziekuitvoeringen in combinatie met dit orgel, een voor Nederland unieke combinatie.

Judith Pranger (sopraan)
Franske van der Wiel  (alt/mezzo-sopraan)
Barok ensemble:
Tomoe Badiarova- Mihara, viool 1
Noyuri Hazama, viool 2
Annemarie Kosten-Dur, altviool
Nika Zlataric, violoncello
Tymen Jan Bronda, orgel & art. leiding

Belinfante Kwartet

Locatie: Brouckhovenhof, Papengracht 16
Tijden: 12:30u – 13:10u en 15:30 – 16:10 (A-programma), 13:30u – 14:25u en 16:30u – 17:25u (B-programma)
Op het programma:

A-programma:

 1. Brahms, Strijkkwartet in a, op. 51/2
 2. H. Wolf, Italienische Serenade

B-programma:

 1. Haydn, Strijkkwartet in G, op 76/1
 2. L. van Beethoven, String Quartet No. 9 in C major, Op. 59-3

Het Belinfante Quartet is een van Nederlands meest veelbelovende strijkkwartetten. Ze staan bekend om zowel hun oprechte vertolkingen van onbekendere meesterwerken, als gepassioneerd spel in het beroemde strijkkwartet repertoire. Violisten Olivia Scheepers en Fiona Robertson, altviolist Sophie Vroegop en cellist Pau Marquès i Oleo hebben elkaar in 2016 ontmoet na hun conservatoriumstudies door heel Europa. Sindsdien treedt het kwartet op in Nederland en erbuiten. Momenteel is het Belinfante Quartet deelnemer van het postacademische traject van de Nederlandse Strijkkwartet Academie, het residency programma van de String Quartet Biennale Amsterdam, de European Young Musicians Soft Skill Alliance (MUSA) en het netwerk van Le Dimore del Quartetto. Daarnaast studeert het kwartet bij Olivier Wille aan het conservatorium in Hannover. De naam van het kwartet is opgedragen aan Frieda Belinfante, een van de eerste vrouwelijke dirigenten in Europa, celliste en verzetsstrijder. Haar oprechtheid, vastberadenheid en vurigheid, zowel in muziek als in andere aspecten van haar leven, vormen een grote bron van inspiratie.

NJSO

Locatie: Burcht, Van der Sterrepad 5
Tijden: ​​15:30u – 16:30u 
Op het programma: 

 1. G. Mahler: Adagietto (uit: Symfonie nr 5)
 2. A. Schoenberg: Verklärte Nacht
 3. F. Schreker: Intermezzo

Het Nederlands Jeugd Strijkorkest (NJSO) is hét strijkorkest voor talentvolle strijkers tussen de 12 en 21 jaar. De leden komen uit het hele land en zitten veelal in jongtalentklassen of vooropleidingen van de Nederlandse conservatoria. Het doel van het orkest is de jonge professionals een kickstart te geven in hun muzikale ontwikkeling en concerten te geven op topniveau. Dirigent en violist Carel den Hertog doet dit als geen ander. Hij kan met dit jonge orkest iedereen van de enorme energie, het aanstekelijke enthousiasme en het zeer hoge muzikale en technische niveau van het NJSO overtuigen.

Sebastiaan Kemner (trombone) en Andrea Vasi (piano)

Locatie: Regentenkamer Meermanshof, Oude Vest 159
Tijden: 14:00u – 14:45u en 16:15u – 17:00u
Op het programma: Van Sweelinck via Diepenbrock naar Andriessen en Padding. Ook vertolken ze een werk van Theo Verbey, dat hij speciaal voor hen heeft geschreven. Niet alleen de oren worden verwend, ook vanuit theatraal oogpunt valt er tijdens deze patriottische show van alles te beleven.

De kersverse winnaar van de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs, trombonist Sebastiaan Kemner, speelt samen met pianiste Andrea Vasi een ode aan de Nederlandse componist. Hoewel de ongebruikelijke combinatie van trombone en piano een uitdaging vormt – er is maar weinig repertoire voor deze combinatie geschreven – wisten ze de afgelopen jaren toch vele avonden te vullen met zowel oorspronkelijke (al dan niet nieuwe) composities als bewerkingen. En dat is precies wat zij tijdens dit concert gaan doen; vol passie spelen zij uiteenlopend werk van Nederlandse componisten.

Sebastiaan Kemner (teksten), Ketevan Roinishvili (cello) en Vincent van Wijk (hobo)

Locatie: Regentenkamer Meermanshof, Oude Vest 159
Tijden: 13:00u – 13:45u en 15:00u – 15:45u
Op het programma: Lift Your Eyes beyond the wall. Een gevoel geven van hoop en verbondenheid, juist nu de tegenstellingen tussen mensen groter lijken dan voorheen.

De Georgische celliste Ketevan Roinishvili en de Nederlandse hoboïst Vincent van Wijk komen samen om deze verhalen van verbinding te ontdekken en te laten horen op wat voor manier – hoe klein ook – het deze componisten is gelukt om de wereld een beetje minder verdeeld te maken. De verteller is Sebastiaan Kemner.

Izhar Elias en Joachim Eijlander

Locatie: Sint Salvatorshof, Steenstraat 17
Tijden: 12:00u – 12:35u en 14:30u – 15:05u (A-programma), 12:55u – 13:30u en 15:25 – 16:00u (B-programma)
Op het programma: 

A-programma: Dark fire

 1. Cassadó (1887-1966) – Requibros
 2. Tárrega (1852-1909) – Capricho Árabe (gitaar solo)
 3. Tsintsadze (1925-1991) – Chonguri, Toccata (cello solo)
 4. De Falla (1876-1946) – Canciones Populares Españolas

B-programma:

 1. Cassadó (1887-1966) – Lamento de Boabdil 
 2. Cassadó – Suite (cello solo)
 3. Albéniz (1860-1909) – Asturias (gitaar solo)
 4. Nin (1879-1949) – Suite Espagnole

Temperamentvolle Spaanse muziek voor cello en gitaar. De warme klanken van de cello en de typische Spaanse klanken van de gitaar vormen de basis voor een bijzondere samenwerking tussen cellist Joachim Eijlander en Nederlandse Muziekprijswinnaar Izhar Elias. De muziek van Pablo Cassadó, een van de centrale componisten in het programma, klinkt warmbloedig en opzwepend.

Het Zingend Hart

Locatie: Coninckshof, Oude Vest 15
Tijden: 13:00u – 13.30u, 13:45u – 14:15u, 15:30u – 16:00u en 16:15u – 16:45u
Op het programma: Kamerkoor Het Zingend Hart zingt zich vrij! In ons eerste programma sinds lange tijd – nu nog even zonder theater – bezingen wij de afgelopen periode en wat ons, met pieken en dalen, op de been hield: de muziek, de natuur en de liefde. Met werken van o.a. Tchaikovsky, Vaughan-Williams en Diepenbrock.

Leids kamerkoor Het Zingend Hart bestaat uit 20 zangers. Sinds 2017 is Guido van Swieten de dirigent. Het koor zingt uit een breed repertoire a-capella koormuziek. Allereerst wil Het Zingend Hart muziek maken op hoog niveau.

Collegium Musicum

Locatie: Lokhorstkerk, Pieterskerkstaat 1 en Ars Aemula Naturae, Pieterskerkgracht 9A
Tijden: 13:30u – 14:00u (Lokhorstkerk) en 15:00u -15:30u (Ars Aemula)
Op het programma: 

Bruckner: Motetten
Bruckner: Locus iste
Bruckner: Virga Jesse
Bruckner: Christus factus
Bruckner: Afferentur
Edward Elgar: in hammersbach (lullaby) uit ‘from the bavarian highlands’
Mendelssohn: Lieder im freien:
Mendelssohn: Auf ihren grab
Mendelssohn: Abschied vom walde
Mendelssohn: Auf dem see
Mendelssohn: die Nachtigall 

Een van de oudste en grootste studentenkoren van Nederland komt natuurlijk uit Leiden. Op de Hofjesconcerten komt Collegium Musicum ‘thuis’ in onze stad. Een optreden om zeker niet te missen. 

Mediterranean Quintet

Locatie: Joost Frans van der Lindenhof, Grevestraat 13
Tijden: 13:00u – 13:35u en 16:00u – 16:35u (A-programma), 14:00u -14: 35u en 17:00u – 17:35u (B-programma).
Op het programma: 

A-programma:
Renaissance Dances – T. Susato
Suite Americana – E. Crespo
La Fille aux cheveux de lin – C. Debussy
The Sun The Moon – G. Carpenter
El Gato Montes – M. Penella

B-programma:
Rondeau – J. Mouret
West Side Story – L. Bernstein
I could have danced all night – F. Loewe
Nobody knows the trouble I’ve seen – Spiritual
L’Orfeao, Favola in Musica – C. Monteverdi

Het Mediterranean Quintet is opgericht in 2020 door Luis Tajuelo en Ledion-Leonidas Zhupali, om in tijden van Corona met andere collega musici te kunnen musiceren. Zij gaven enkele succesvolle openluchtconcerten en daardoor ontstond het idee met dit kwintet door te gaan. Alle leden van het ensemble hebben voorheen samengespeeld in verschillende
settings, orkesten en ensemble. In het huidige koperkwintet delen zij uit uiteindelijk hun muzikale ideeën en dagen zij elkaar uit nieuwe muziek te ontdekken. Hun herkomst uit verschillende landen als Spanje,Portugal, Moldavië en Griekenland geeft de groep een heel
bijzondere kleur. Ze spelen muziek van verschillende stijlen, period en landen, waarmee ze hun publiek uitnodigen tot meedansen en genieten in prettige omgeving.

Luis Tajuelo (trompet)
Carlos Cunha (trompet)
Dorina Munteanu (hoorn)
Ledion-Leonidas Zhupali (trombone)
Fernando Cid (tuba)

La Voz Humana: Songs of Hope

Locatie: Jean Pesijnhof, Kloksteeg 21
Tijden: 12:30u – 13:10u en 15:30u – 16:10u (A-programma), 13:30u – 14:10u en 16:30u – 17:10u (B-programma)
Op het programma: ‘Songs of Hope’ is een viering van immigrantengemeenschappen in Nederland in de 17e eeuw en de manier waarop verschillende culturen in deze periode samenkwamen. Uitgevoerd door barokensemble La Voz humana, samen met sopraan Michal Bitan. 

 

Ensemble La Voz Humana is een jong ensemble gevormd door studenten en alumni van de conservatoria van Amsterdam en Den Haag. Ze wijden zich aan historisch geïnformeerde uitvoeringen van barokmuziek uit het Iberisch schiereiland en de nieuwe wereld. Het hoofddoel van het ensemble is deze muziek te ontdekken, te onderzoeken en uit te voeren.

Avondconcert in de Hartebrugkerk

Locatie: Hartebrugkerk, Haarlemmerstraat 110
Tijden: 19:00u (NJSO) en 20:15u (Luthers Bach Ensemble)
Op het programma: 

Het Nationaal Jeugd Strijkorkest speelt om 19:00u: G. Mahler: Adagietto (uit: Symfonie nr 5), A. Schoenberg: Verklärte Nacht en F. Schreker: Intermezzo.

Het Luthers Bach Ensemble voert om 20:15u het Stabat Mater van Pergolesi uit.

We sluiten deze dag van de Hofjesconcerten af met een tweetal spectaculaire optredens in de Hartebrugkerk! Toegankelijk op vertoon van je Hofjesconcerten-polsbandje. 

   Volksmuziek

Antonio en Celine

Locatie: Barend van Namenshof, Hoefstraat 12
Tijden: 12:30u – 13:05u, 14:45u – 15:20u en 16:35u – 17:10u (A-programma),  13:25u – 14:00u en 15:40u – 16:15u  (B-programma).
Op het programma: 

A-programma:

Verwacht een muzikale reis langs misschien wel het mooiste liedje van Billie Holiday, de warme klanken van een Frans chanson, een guilty pleasure zoals je hem nog nooit hoorde en de nieuwste creatie uit eigen pen en strijkstok.  

B-programma:

Zoet golvende zangloops en ritmische meesterwerkjes op de contrabas. Celine en Antonio nemen je mee langs poëtisch eigen werk , afgewisseld met precies die nummers waarop je niet stil kunt zitten.

Ontmoet Antonio en Celine! Contrabas-, cello-, stem- en looppedalen vinden hun weg binnen dit levendige, veelzijdige duo. Met een hoge dosis creativiteit en virtuositeit brengen Antonio en Celine een eclectische, maar organisch vloeiende mix van covers en originelen.

Ballades of the East

Locatie: Ars Aemula Naturae, Pieterskerkgracht 9A.
Tijden: 12:00u – 12:45u en 15:45u – 16:30u  (A-programma), 13:00u – 13:45u en 16:45u – 17:30u (B-programma)
Op het programma:

A-programma

 1. Morana / De overgave 
 2. Da sam reka / Als ik en rivier was 
 3. Vesna / Geboorte 
 4. Labud Deva / Zwan vrouw 
 5. Leptir/ Vlinder 

B-programma

  1. Kraj reke / Bij de rivier
  2. Vatro Gori / Het vuur ritueel
  3. Teci vodo / Water stroom
  4. Zov Dubine / De roeping van uit de diepte
  5. Zemljo Majko / Moeder Aarde

  Een wereldmuziekproject van singer/songwriter Marina Trišić en gitarist Lex Pantelić, geïnspireerd op Balkan-volksverhalen, mythen en ballads verweven en beïnvloed door de muziek uit het Midden-Oosten. Multi-instrumentalist Lex Pantelić heeft zich na zijn afstuderen aan de afdeling Guitar Light Music in Nederland gespecialiseerd in wereldmuziek. De focus van zijn werk ligt op de muziek uit Iran en India, die hij op dit project toepast. De magische wereld van mythen en volksverhalen van de Balkan is een focus geweest van Marina Trišić muziek en geschriften. Met haar oprechte, tedere maar diep indringende vocale geluid, probeert Marina de diepe ontastbare boodschappen van liefde en schoonheid te delen die verborgen zijn in de symbolen van de mythen. Zoals ze zingt over de rivier en het vuur, of de feeën van het bos; over de godinnen van de winter en de lente, probeert ze ons in een diepgaand contact met de natuur te brengen. Bij het verkennen van de cultuur van haar oorsprong, creëert Marina Trišić  in samenwerking met Lex Pantelić  een frisse en unieke smaak van Oost-Europese geluiden met het Midden-Oosten hier bij ons.

  Dis Dat ’n Dudda

  Locatie: Groot Sionshof, Sionsteeg 4
  Tijden: 12:00u – 12:40u (A-programma) en 15:00u – 15:40u (B-programma)
  Op het programma: 

  A-programma: Americana, Country Blues

  1. St. James Infirmary (Gambler’s Blues) 
  2. Freight Train 
  3. I Heard That Lonesome whistle 
  4. Nobody Knows You When You’re Down And Out 
  5. Make me a pallet on your floor  
  6. Buddy Bolden’s Blues 
  7. Slow Poke  
  8. Mouse On The Hill 
  9. When They Ring Them Golden Bells 
  10. Fishin’ Blues 
  11. Louis Collins 
  12. Hang Me, Oh Hang Me

  B-programma: New Orleans 

  1. I’m Goin’ Down The Road Feeling Bad 
  2. I Ain’t Gonna Give You None Of My Jelly-Roll 
  3. Hey Bartender There’s A Big Bug In My Beer 
  4. Prodigal Son
  5. Waitin’ Around To Die
  6. They’re Red Hot 
  7. Baby Face 
  8. I Feel Like A Millionaire 
  9. Thirty-Nine and Holding 
  10. Have You Ever Met That Funny Reefer Man 
  11. This Train Is Bound For Glory

  Dis, Dat, ‘N’ D’Udda (This, That And The Other, geïnspireerd op een nummer van Dr. John) speelt een mix van Americana, Folk, Rhythm & Blues, Gospel, Soul, Rock ‘n’ Roll, Country, New Orleans Jazz en Bluegrass. Ga mee op een muzikale reis naar oude maar bekende tunes die hun oorsprong hebben in de beginjaren van de platenindustrie, muziek van begin vorige eeuw waarbij New Orleans de boventoon voert.

  Manito

  Locatie: Coninckshof, Oude Vest 15 en Pieter Gerritsz. van der Speckhof, schuin naast de Pieterskerk
  Tijden: 12:00u – 12:45u en 13:00u – 13:45u (Van der Speckhof), 14:30u – 15:15u en 17:00u – 17:45u (Coninckshof)
  Op het programma:

  A-programma:

  Solea: Manito
  Naish Balamo: Dionysis Tsaknis
  Hommage a Manitas de Plata: Manito
  Rumba dulcamara: Manito
  Tu dajjal : traditional
  Agustos : Nikos Papazoglou
  Melancolía gitana: Manito
  Nuages: Django Reinhardt
  Rumba a Negrita: Manito 

  B-programma:

  Lagrima gitana: Manito
  Istanbul: Manito
  Gipsy traditional medley: traditional
  Cuatro Guitarra: Manito
  Ciel de Camarque: Manito
  Djelem djelem: traditional
  Tangos  de Manitas: Manito          

  Met een enorme bezieling bespeelt Manito de Spaanse gitaar. Hij speelt ‘hoe de sterren staan en de wind waait’. Zijn spel is intuïtief en rijk aan diverse invloeden. Het bitterzoete karakter in zijn muziek is de weerklank van het leven; trieste- en vreugdevolle momenten zoeken een uitweg via zijn gitaar. De zigeunermuziek uit de Camargue loopt als een rode draad door zijn muziek. Met zijn verhalende improvisaties houdt Manito een dialoog met zijn publiek.

     Jazz

  The Legends

  Locatie: Lokhorstkerk, Pieterskerkstraat 1
  Tijden: 12:30u – 13:10u, 14:20u – 15:00u, 16:10u – 16:50u en 18:00u – 18:40u
  Op het programma: Swingin Paris met o.a. Just a closer Walk, Big Easy, La Bas en Wild Man Blues

  Let’s jazz! The Legends, in 2013 opgericht door Michael Varekamp en Wiboud Burkens, maken muziekvoorstellingen met een verhaal. Over Miles Davis, Billie Holiday, Otis Redding, Louis Armstrong of James Brown. Verhalen over liefde, verbroedering en passie! Als dat niet legendarisch wordt…

   

  Black Tie Trio

  Locatie: Heilige Geesthofje, Doezastraat 1A
  Tijden: 12:30u – 13:05u, 13:25u – 14:00u, 15:00u – 15:35u en 15:55u – 16:30u
  Op het programma:

  Het trio bestaat uit trompettist Floris Windey, bassist Marijn Van De Ven en gitarist Zoltan Polgar. De meest flexibele en aangename professionele band waar een perfecte balans is in geluid. Deze jazzbezetting met de instrumenten contrabas, gitaar en trompet/flugelhorn creëren zij een unieke sound en timbre. Ruimte voor interactie tussen de muzikanten is heel duidelijk aanwezig. Het repertoire is uitermate wijd en altijd jazz, die toegankelijk en makkelijk te beluisteren is.

   

   

  Bingham Boys XL

  Locatie: Jean Michelshof, Pieterskerkstraat 10
  Tijden: 12:30u – 13:05u, 13:25u – 14:00u, 15:00u – 15:35u en 15:55u – 16:30u.
  Op het programma: Herkenbare tv- en filmtunes, prachtige standards en af een toe een eigen compositie.

  De Bingham Boys zijn een gezellig easy borrelnotentrio met de Leidse muzieklegende Frans Bouwmeester (contrabas), Willem Kiewiet de Jonge (trombone en zang) en Paul Verkijk (gitaar). Het repertoire zal bestaan uit herkenbare tv- en filmtunes, prachtige standards en af een toe een eigen compositie. Voor de Hofjesconcerten zal de bezetting worden aangevuld met Bob Wijnen (toetsen), Jens Larsen (solo gitaar) en Rene Winter (drums).

   

     Kinderen

  Opera Dolleboelja: Tenar van Kooten Niekerk (spel en zang)/Ron Vervuurt (spel en zang)/Sebastiaan Oosthout (spel en piano)

  Locatie: Plein Hooglandse Kerk, ter hoogte van Nieuwstraat 20
  Tijden: 13:00u – 13:45u, 14:30u – 15:15u en 16:15u – 17:00u

  Vanaf 5+

  De Schaduw van Licht

  Hoe vertel je een verhaal over de heldinnen van deze wereld? En dan ook nog als opera. Is er niet een oerverhaal waarin een jonge vrouw de redder is? Geen macho mannen, patserige prinsen of knullige koningen, maar gewoon een bijzondere meid!? Opera Dolleboelja maakt er weer een dolle boel van met deze muzikale voorstelling voor het hele gezin. Een muzikale en emotionele achtbaan die nog lang nagalmt in je hoofd.

   

  Young Trombone Collective o.l.v. Remko de Jager 

  Locatie: Burcht, Van der Sterrepad 5

  Tijden: 13.00u -13.45u, 14:15u -15:00u en 17:30u – 18:15u.

  Op het programma: Amerikaanse filmmuziek, een feest der herkenning met muziek uit Star Wars en veel meer moois uit Hollywood.

  Het Young Trombone Collective bestaat uit talentvolle Nederlandse trombonisten tussen de 12 en 18 jaar, gecoacht door leden van het Nieuw Trombone Collectief.


  Sinds het spetterende debuut in 2009 heeft het JTC al opgetreden op diverse edities van Slide Factory, het Gergiev Festival, de finale van Prinses Christina Concours en op diverse aansprekende podia door heel Nederland. Veel van de jonge trombonisten uit het YTC zijn inmiddels succesvol afgestudeerd aan het conservatorium en zetten hun eerste schreden op het pad van professioneel musicus.

      Pop

  Frans Doedel en de Beatzers

  Locatie: Pieter Gerritsz. van der Speckhof, schuin naast de Pieterskerk
  Tijden:
  14:00u – 14:40u, 15:00u – 15:40u, 16:30u – 17:10u en 17:30u – 18:10u
  Op het programma:

  Frans Doedel is een zanger van levensliederen, uit het hart gegrepen. Mooi, meeslepend, opzwepend en feestelijk. Begeleid door zijn Beatzers is het een waar genot voor het oor en de ziel .

  Frans is multi instumentalist, hij speelt vandaag Bazoekie accordeon en klarinet.

  Durk: Gitaar
  Daan: Bas
  Kris: drum percussie
  Reinder: electrische piano.

  19 september

     Klassiek

  Luthers Bach Ensemble

  Locatie: Lokhorstkerk, Pieterskerkstraat 1
  Tijden: ​​13:00u – 13:45u, 15:10u – 15:55u en 16:55u – 17:40u.
  Op het programma:
  Het Stabat Mater van Pergolesi is één van de beroemdste middeleeuws-Latijnse gedichten op de Moeder Gods in haar smart om de gekruisigde Christus. 

  Het Luthers Bach Ensemble (kortweg; LBE) is in 2006 door artistiek leider Tymen Jan Bronda opgericht vanuit de wens meer Bach ten gehore te brengen op basis van een historisch geïnformeerde uitvoeringspraktijk. Al snel werd het repertoire uitgebreid met werken van Monteverdi tot Mozart.
  Het kleinkoor bestaat uit een vaste groep van een vijftiental (semi) professionele zangers die per jaar zo’n 20 concerten uitvoeren in Nederland en daarbuiten. Sinds de oprichting beschikt het LBE over een eigen barokorkest, geformeerd rond een kern van getalenteerde professionele musici. Dirigenten van naam als Ton Koopman, Jos van Veldhoven en Peter Dijkstra hebben in de afgelopen jaren hun medewerking verleend. Het LBE stelt zich ten doel het publiek te betrekken bij de emotionele rijkdom en intense dramatiek van de barokmuziek, bijvoorbeeld door (semi-)scenische uitvoeringen. Dat sluit aan bij de opvattingen uit de tijd van Bach dat muziek via de emotie inzicht verschaft in de essentiële aspecten van het leven. Dit Bachensemble is letterlijk en figuurlijk gegrondvest in de Lutherse Kerk in Groningen, een belangrijk podium voor kleinere ensembles en kamermuziek. De komst van het nieuwe Schnitger-orgel in 2017 was en is een belangrijke impuls voor muziekuitvoeringen in combinatie met dit orgel, een voor Nederland unieke combinatie.

  Judith Pranger (sopraan)
  Franske van der Wiel  (alt/mezzo-sopraan)
  Barok ensemble:
  Tomoe Badiarova- Mihara, viool 1
  Noyuri Hazama, viool 2
  Annemarie Kosten-Dur, altviool
  Nika Zlataric, violoncello
  Tymen Jan Bronda, orgel & art. leiding

  Musica Fresca

  Locatie: Tevelingshof, 4e Binnenvestgracht 7 en
  Regentenkamer Meermanshof, Oude Vest 159
  Tijden: 14:30u – 15:10u (Tevelinghof, A-programma) en 17:10u (Regentenkamer Meermanshof, B-programma)
  Op het programma: 

  A-programma:

  Madrigalen uit de Renaissance/Barok in Zuid Europa

  1. Dinderindin anon. (Cancionero de Palacio 1460-1550)
  2. Pase’el agua anon.
  3. Tres Morillas anon
  4. Ay triste que vengo Juan del Encina (1468-1529) Cancionero de P.
  5. Il bianco e dolce cigno Jacob Arcadelt (1505-1568)
  6. Madonna mia Pietà Orlando di Lasso (1532-1594)
  7. Mon coeur se … Orlando di Lasso (1532-1594)
  8. Je ne l’ose dire Pierre Certon (1510-1572)
  9. Belle qui tient ma vie Thoinot Arbeau (1520-1595)
  10. 10. Tourdion Pierre Attaignant (1494-1552)

  B-programma:

  Franse en Engelse madrigalen uit de Barok en 19-de eeuwse part songs

  1. Au joli bois Claudin de Sermisy (1490-1562)
  2. Tant que vivrai Claudin de Sermisy (1490-1562)
  3. April is my mistris face Thomas Morley (1557-1602) 
  4. Now, oh now…. John Dowland (1562-1622)
  5. Fair Phyllis John Farmer (1599) 
  6. If music be the food… Henry Purcell (1659-1695) 
  7. Sweet and low Sir Joseph Barnby (1838-1896)
  8. When evening’s twilight John Liptrot Hatton (1809-1886) 
  9. As torrents in summer Edward Elgar (1857-1934)
  10. The long day closes Arthur Sullivan (1842-1900)

  Musica Fresca is een vocaal ensemble dat a capella liederen en madrigalen zingt uit de Renaissance en Barok. Het viertal bestaande uit sopraan Christina Fortunati, alt Saskia Sombeek, tenor Jan-Arie Oudshoorn en bas Erik Haverkate treedt regelmatig op in historische locaties als oude kerkjes en raadhuizen dus zal zich in de Leidse hofjes zeker op zijn plek voelen.

  Belinfante Kwartet

  Locatie: Heilige Geesthofje, Doezastraat 1A
  Tijden: 12:30u – 13:15u en 15:30 – 16:15 (A-programma), 13:40u – 14:25u en 16:40u – 17:25u (B-programma)
  Op het programma:

  A-programma:

  1. J. Brahms, Strijkkwartet in a, op. 51/2
  2. H. Wolf, Italienische Serenade (1887)

   B-programma:

   1. J. Haydn, Strijkkwartet in G, op 76/1
   2. L. van Beethoven, String Quartet No. 9 in C major, Op. 59-3

   Het Belinfante Quartet is een van Nederlands meest veelbelovende strijkkwartetten. Ze staan bekend om zowel hun oprechte vertolkingen van onbekendere meesterwerken, als gepassioneerd spel in het beroemde strijkkwartet repertoire. Violisten Olivia Scheepers en Fiona Robertson, altviolist Sophie Vroegop en cellist Pau Marquès i Oleo hebben elkaar in 2016 ontmoet na hun conservatoriumstudies door heel Europa. Sindsdien treedt het kwartet op in Nederland en erbuiten. Momenteel is het Belinfante Quartet deelnemer van het postacademische traject van de Nederlandse Strijkkwartet Academie, het residency programma van de String Quartet Biennale Amsterdam, de European Young Musicians Soft Skill Alliance (MUSA) en het netwerk van Le Dimore del Quartetto. Daarnaast studeert het kwartet bij Olivier Wille aan het conservatorium in Hannover. De naam van het kwartet is opgedragen aan Frieda Belinfante, een van de eerste vrouwelijke dirigenten in Europa, celliste en verzetsstrijder. Haar oprechtheid, vastberadenheid en vurigheid, zowel in muziek als in andere aspecten van haar leven, vormen een grote bron van inspiratie.

   NJSO

   Locatie: Burcht, Van der Sterrepad 5
   Tijden: ​​14:00u – 15:00u en 16:15u – 17:15u
   Op het programma: 

   1. G. Mahler: Adagietto (uit: Symfonie nr 5)
   2. A. Schoenberg: Verklärte Nacht
   3. F. Schreker: Intermezzo

    

   Het Nederlands Jeugd Strijkorkest (NJSO) is hét strijkorkest voor talentvolle strijkers tussen de 12 en 21 jaar. De leden komen uit het hele land en zitten veelal in jongtalentklassen of vooropleidingen van de Nederlandse conservatoria. Het doel van het orkest is de jonge professionals een kickstart te geven in hun muzikale ontwikkeling en concerten te geven op topniveau. Dirigent en violist Carel den Hertog doet dit als geen ander. Hij kan met dit jonge orkest iedereen van de enorme energie, het aanstekelijke enthousiasme en het zeer hoge muzikale en technische niveau van het NJSO overtuigen.

    

   Sweelinck Koperkwintet

   Locatie: Lokhorstkerk, Pieterskerkstraat 1
   Tijden: ​​17:50u – 18:30u (A-programma), 16:05u – 16:45u (B-programma)
   Op het programma: Dit ensemble is opgericht om orgelmuziek, letterlijk, nieuw leven in te blazen. Het kwintet treedt dus altijd op in combinatie met orgel en slagwerk. Voor deze unieke bezetting bestaat geen bladmuziek en derhalve schrijven de leden van het kwintet al hun arrangementen zelf.

   A-programma:

   1. Marc-Antoine Charpentier / Prélude in D (uit: Te Deum, H.146)
   2. Jan Pzn. Sweelinck / Psalm 130 ‘De Profundis’, SwWV 170 (Kwintet solo)
   3. Johann Sebastian Bach / Fuge in G-dur, BWV 577 (orgel solo
   4. George Friedrich Händel / Zadok the Preis, HWW 258
   5. Anton Bruckner / Os justi, WAB 30 (arr. Hugo Pieters) Kwintet solo
   6. George Friedrich Händel / delen uit Music for the Royals Fireworks, HWV 351 (arr. Sebastiaan Haverkate)

   B-programma:

   1. Antonio Vivaldi / Allegro (uit: Concert voor 2 trompetten in C majeur, RV 537
   2. Jan Pzn. Sweelinck / Psalm 130 ‘De Profundis’, SwWV 170 (Kwintet solo)
   3. Johann Sebastian Bach / Fuge in G-dur, BWV 577 (orgel solo)
   4. George Friedrich Händel / Eterna source of light divine (Uit: Ode for the Birthday of Queen Anne, HWV 74)

   Het Sweelinck Koperkwintet bestaat uit koperblazers van maar liefst vijf conservatoria en richt zich op de uitvoering van orgelrepertoire. Met een gemiddelde leeftijd van 24 jaar is dit ensemble nog erg jong. In de diverse jeugdorkesten van Nederland leerden de muzikanten elkaar kennen wat de unieke situatie veroorzaakt dat de leden afkomstig zijn van de conservatoria van Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Groningen en Maastricht.  En dan die naam? Nederlands grootste componist én organist is tevens naamgever van het enige orkest waarin alle kwintetleden daadwerkelijk tegelijkertijd in hebben gespeeld: UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck. Jong en dynamisch, enorm enthousiast en bovendien in staat om een jong publiek aan te spreken. Het Sweelinck Koperkwintet staat sinds haar oprichting garant voor vuurwerk en spektakel: vijf jonge muzikanten, uit heel Nederland, verenigd door de muziek.

   Muzikanten: Sebastiaan Haverkate (trompet), Sander Beens (trompet), Hugo Pieters (Hoorn), Niels Assink (Trombone), Coen van den Bos (Tuba), Jarick Bruinsma (pauken/slagwerk) en Maarten Wilmink (orgel)

   Mediterranean Quintet

   Locatie: Burcht, Van der Sterrepad 5 en Sint Jacobshof, Doezastraat 25
   Tijden: 12:00u – 12:35u (A-programma, Burcht), 15:00u – 15:35u (A-programma, Sint Jacobshof), 13:15u – 13:55u en 17:00u – 17:35u (B-programma, Sint Jacobshof)
   Op het programma: 

   A-programma:
   Renaissance Dances – T. Susato
   Suite Americana – E. Crespo
   La Fille aux cheveux de lin – C. Debussy
   The Sun The Moon – G. Carpenter
   El Gato Montes – M. Penella

   B-programma:
   Rondeau – J. Mouret
   West Side Story – L. Bernstein
   I could have danced all night – F. Loewe
   Nobody knows the trouble I’ve seen – Spiritual
   L’Orfeao, Favola in Musica – C. Monteverdi

   Het Mediterranean Quintet is opgericht in 2020 door Luis Tajuelo en Ledion-Leonidas Zhupali, om in tijden van Corona met andere collega musici te kunnen musiceren. Zij gaven enkele succesvolle openluchtconcerten en daardoor ontstond het idee met dit kwintet door te gaan. Alle leden van het ensemble hebben voorheen samengespeeld in verschillende
   settings, orkesten en ensemble. In het huidige koperkwintet delen zij uit uiteindelijk hun muzikale ideeën en dagen zij elkaar uit nieuwe muziek te ontdekken. Hun herkomst uit verschillende landen als Spanje,Portugal, Moldavië en Griekenland geeft de groep een heel
   bijzondere kleur. Ze spelen muziek van verschillende stijlen, period en landen, waarmee ze hun publiek uitnodigen tot meedansen en genieten in prettige omgeving.

   Luis Tajuelo (trompet)
   Carlos Cunha (trompet)
   Dorina Munteanu (hoorn)
   Ledion-Leonidas Zhupali (trombone)
   Fernando Cid (tuba)

   Zadok Consort

   Locatie: Tevelingshof, 4e Binnenvestgracht 7
   Tijden: 12:30u – 13:10u en 15:30u – 16:10u (A-programma), 13:30u – 14:10u en 16:30u – 17:10u (B-programma)
   Op het programma: Intieme 17e eeuwse consort muziek, met blazers en strijkers.
   Drie gelijke, maar verschillende instrumenten, geven een unieke inkijk in muziek uit de 17e eeuw

    

   Galit Zadok, dulciaan en blokfluiten
   Julie Stalder, viola da gamba
   Saartje Schrage, viola da gamba en blokfluiten

   In de 16e en 17e eeuw was consortmuziek heel populair, niet alleen in Nederland, maar in heel Europa. Enorm veel consortmuziek is uitgegeven in die tijd. Een broken consort verwijst naar het gebruik van verschillende instrumenten, in plaats van één soort instrument in verschillende maten. Het geluid van blaas- en strijkinstrumenten geeft een heel ander geluid dan dat van het ‘gewone’ consort. Niet alleen de overgeleverde bladmuziek is bijzonder; ook schilders, zoals Frans Hals, beeldden deze intieme concerten af in hun schilderingen.

   Avondconcert in de Hartebrugkerk

   Locatie: Hartebrugkerk, Haarlemmerstraat 110
   Tijden: 19:15u (Forellenkwintet), 20:15u (Sweelinck Koperkwintet) en 21:15u (Forellenkwintet)
   Op het programma: 

   Het Forellenkwintet speelt om 19:15u en 21:15u:

   • Allegro Vivace
   • Andante
   • Scherzo: Presto
   • Thema mit Variationen: Andantino
   • Finale: Allegro Giusto

   De bezetting is afwijkend van een standaard pianokwintet (bestaande uit piano plus strijkkwartet): piano, viool, altviool, cello, contrabas.

   De naam van dit pianokwintet is gebaseerd op het vierde deel, waar Schubert zijn lied “Die Forelle” (op. 32, D 550 uit 1817) heeft gebruikt als basis van zijn variaties. Het werk werd pas in 1829 na Schuberts dood gepubliceerd. De kwintetleden zijn: Isobel Warmelink (viool), Shih-Hsien Tsai (altviool) Ephraïm van IJzerlooij (cello), Théotime Voisin (contrabas) en Maurice van Schoonhoven (piano).

   Het Sweelinck Koperkwintet speelt om 20:15u.

   We sluiten deze dag van de Hofjesconcerten af met een tweetal spectaculaire optredens in de Hartebrugkerk! Toegankelijk op vertoon van je Hofjesconcerten-polsbandje. 

      Volksmuziek

   Jasper Iturrospe

   Locatie: Lokhorstkerk, Pieterskerkstraat 1, Barend van Namenshof, Hoefstraat 12 en Brouckhovenshofje, Papengracht 16
   Tijden: 12:00u – 12:40u, 14:00u – 14:45u (Lokhorstkerk), 15:00u – 15:30u (Barend van Namenshof), 17:00u – 17:45u en 17:55u – 18:30u (Brouckhovenshofje)
   Op het programma: Composities en arrangementen van o.a. Astor Piazzolla, Tom Jobím, Francisco Tárrega en Toots Thielemans.

   Gitarist Jasper Iturrospe groeide op in Antwerpen, volgde zijn klassieke gitaarstudies aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag en studeerde af aan het Conservatorium van Amsterdam. Op de Hofjesconcerten brengt hij een programma dat voornamelijk bestaat uit Zuid-Amerikaanse muziek, aangevuld met meerdere andere stijlen. Met zijn klassieke gitaar brengt hij composities en arrangementen van o.a. Astor Piazzolla, Tom Jobím, Francisco Tárrega en Toots Thielemans.

   Manito

   Locatie: Sint Jacobshof, Doezastraat 25 en Sint Salvatorshof, Steenstraat 17
   Tijden: 12:00u – 12:45u, 14:00u – 14:55u en 15:50u – 16:35u (Sint Jacobshof) en 17:15u – 18:00u (Sint Salvatorshof)
   Op het programma:

   A-programma:

   Solea: Manito
   Naish Balamo: Dionysis Tsaknis
   Hommage a Manitas de Plata: Manito
   Rumba dulcamara: Manito
   Tu dajjal : traditional
   Agustos : Nikos Papazoglou
   Melancolía gitana: Manito
   Nuages: Django Reinhardt
   Rumba a Negrita: Manito 

   B-programma:

   Lagrima gitana: Manito
   Istanbul: Manito
   Gipsy traditional medley: traditional
   Cuatro Guitarra: Manito
   Ciel de Camarque: Manito
   Djelem djelem: traditional
   Tangos  de Manitas: Manito          

   Met een enorme bezieling bespeelt Manito de Spaanse gitaar. Hij speelt ‘hoe de sterren staan en de wind waait’. Zijn spel is intuïtief en rijk aan diverse invloeden. Het bitterzoete karakter in zijn muziek is de weerklank van het leven; trieste- en vreugdevolle momenten zoeken een uitweg via zijn gitaar. De zigeunermuziek uit de Camargue loopt als een rode draad door zijn muziek. Met zijn verhalende improvisaties houdt Manito een dialoog met zijn publiek.

   Antonio en Celine

   Locatie: Jean Michelshof, Pieterskerkstraat 10
   Tijden: 13:30u – 14:05u,  15:30u – 16:05u en 17:20u – 17:55u (A-programma),  14:25u – 15:00u, 16:25u – 17:00u (B-programma). 

   Op het programma: 

   A-programma:

   Verwacht een muzikale reis langs misschien wel het mooiste liedje van Billie Holiday, de warme klanken van een Frans chanson, een guilty pleasure zoals je hem nog nooit hoorde en de nieuwste creatie uit eigen pen en strijkstok.  

   B-programma:

   Zoet golvende zangloops en ritmische meesterwerkjes op de contrabas. Celine en Antonio nemen je mee langs poëtisch eigen werk , afgewisseld met precies die nummers waarop je niet stil kunt zitten.

    

   Ontmoet Antonio en Celine! Contrabas-, cello-, stem- en looppedalen vinden hun weg binnen dit levendige, veelzijdige duo. Met een hoge dosis creativiteit en virtuositeit brengen Antonio en Celine een eclectische, maar organisch vloeiende mix van covers en originelen.

   Ballades of the East

   Locatie: Regentenkamer Meermanshof, Oude Vest 159
   Tijden: 13:10u – 13:50u en 15: 20u – 16:00u (A-programma), 14:10u – 14:50u en 16:20u en 17:00u (B-programma)
   Op het programma:

   A-programma

   Morana / De overgave
   Da sam reka / Als ik en rivier was
   Vesna / Geboorte
   Labud Deva / Zwan vrouw
   Leptir/ Vlinder

   B-programma

   Kraj reke / Bij de rivier
   Vatro Gori / Het vuur ritueel
   Teci vodo / Water stroom
   Zov Dubine / De roeping van uit de diepte
   Zemljo Majko / Moeder Aarde

   Een wereldmuziekproject van singer/songwriter Marina Trišić en gitarist Lex Pantelić, geïnspireerd op Balkan-volksverhalen, mythen en ballads verweven en beïnvloed door de muziek uit het Midden-Oosten. Multi-instrumentalist Lex Pantelić heeft zich na zijn afstuderen aan de afdeling Guitar Light Music in Nederland gespecialiseerd in wereldmuziek. De focus van zijn werk ligt op de muziek uit Iran en India, die hij op dit project toepast. De magische wereld van mythen en volksverhalen van de Balkan is een focus geweest van Marina Trišić muziek en geschriften. Met haar oprechte, tedere maar diep indringende vocale geluid, probeert Marina de diepe ontastbare boodschappen van liefde en schoonheid te delen die verborgen zijn in de symbolen van de mythen. Zoals ze zingt over de rivier en het vuur, of de feeën van het bos; over de godinnen van de winter en de lente, probeert ze ons in een diepgaand contact met de natuur te brengen. Bij het verkennen van de cultuur van haar oorsprong, creëert Marina Trišić in samenwerking met Lex Pantelić een frisse en unieke smaak van Oost-Europese geluiden met het Midden-Oosten hier bij ons.

   Abanicos

   Locatie: Meermanshof, Oude Vest 159
   Tijden: 13:00u – 13:40u, 14:00u – 14:40u, 15:40u – 16:20u en 16:40u – 17:20u
   Op het programma: Abanicos speelt 8 Latijns-Amerikaanse nummers met veel salsa, afgewisseld met een enkele merengue, rumba of cha cha cha. Ze spelen vooral klassiekers uit de jaren 60 tot 90 van de vorige eeuw.

   Spetterende salsaband die op iedere gelegenheid het publiek aan het swingen krijgt, bestaande uit een sterke formatie van 11 muzikanten uit Amsterdam en Utrecht. Verwacht Latijns-Amerijkaanse muziek met veel salsa en merengue. Als de zon al niet vanzelf schijnt, speelt Abanicos hem wel tevoorschijn!

   Dis Dat ’n Dudda

   Locatie: Brouckhovenhof, Papengracht 16
   Tijden: 13:00u – 13:35u en 15:15u – 15:50u (A-programma), 13:55u – 14:30u en 16:10u – 16:45u (B-programma)
   Op het programma: 

   A-programma: Americana, Country Blues

   1. St. James Infirmary (Gambler’s Blues) 
   2. Freight Train 
   3. I Heard That Lonesome whistle 
   4. Nobody Knows You When You’re Down And Out 
   5. Make me a pallet on your floor  
   6. Buddy Bolden’s Blues 
   7. Slow Poke  
   8. Mouse On The Hill 
   9. When They Ring Them Golden Bells 
   10. Fishin’ Blues 
   11. Louis Collins 
   12. Hang Me, Oh Hang Me

   B-programma: New Orleans 

   1. I’m Goin’ Down The Road Feeling Bad 
   2. I Ain’t Gonna Give You None Of My Jelly-Roll 
   3. Hey Bartender There’s A Big Bug In My Beer 
   4. Prodigal Son
   5. Waitin’ Around To Die
   6. They’re Red Hot 
   7. Baby Face 
   8. I Feel Like A Millionaire 
   9. Thirty-Nine and Holding 
   10. Have You Ever Met That Funny Reefer Man 
   11. This Train Is Bound For Glory

   Dis, Dat, ‘N’ D’Udda (This, That And The Other, geïnspireerd op een nummer van Dr. John) speelt een mix van Americana, Folk, Rhythm & Blues, Gospel, Soul, Rock ‘n’ Roll, Country, New Orleans Jazz en Bluegrass. Ga mee op een muzikale reis naar oude maar bekende tunes die hun oorsprong hebben in de beginjaren van de platenindustrie, muziek van begin vorige eeuw waarbij New Orleans de boventoon voert.

      Jazz

   Black Tie Trio

   Locatie: Jean Michelshof, Sint Salvatorshof, Heilige Geesthofje
   Tijden: 12:30u – 13:10u (Jean Michelshof),
   14:10u – 14:50u (Sint Salvatorshof) en 17:40u – 18:10 (Heilige Geesthofje)
   Op het programma:

   Het trio bestaat uit trompettist Floris Windey, bassist Marijn Van De Ven en gitarist Zoltan Polgar. De meest flexibele en aangename professionele band waar een perfecte balans is in geluid. Deze jazzbezetting met de instrumenten contrabas, gitaar en trompet/flugelhorn creëren zij een unieke sound en timbre. Ruimte voor interactie tussen de muzikanten is heel duidelijk aanwezig. Het repertoire is uitermate wijd en altijd jazz, die toegankelijk en makkelijk te beluisteren is.

    

    

   Gingerella & the Blondtones

   Locatie: Pieter Gerritsz. van der Speckhof, schuin naast de Pieterskerk
   Tijden: 12:30u – 13:05u, 13:25u – 14:00u, 15:00u – 15:35u en 15:55u – 16.30u. 
   Op het programma:

   Set A:
   Wen mooie mix van stukken uit verschillende periodes. Van artiesten uit de veertiger en vijftiger jaren tot composities van artiesten die nog steeds actief zijn. Denk aan Ella Fitzgerald, Lavern Baker, maar ook Caro Emerald, Madeleine Peroux en Fay Lovsky! Met de prachtige leadzang van Corina Golsteyn, koortjes van de band en pakkende solo’s op gitaar en trombone.

   Set B:
   Een wandeling door de tijd met een combinatie van de mooiste ‘swing’ stukken en eigen composites van trombonist Bert van Ginkel. De fijnste liedjes van Peggy Lee, Ruth Brown, maar ook van Blackbird en ZAS, 2 duetten over de liefde door Corina en Bert en eigen composities die hier hun première zullen beleven!


   Uit de allerdaagsheid overvol van prikkels neemt Gingerella u mee. Met zachte hand, natuurlijk. Nooit tegen uw wil. Met een kleur aan verfijnde miniaturen, subtiele schetsen en rake taferelen schildert zij u een heel andere wereld – die toch niet helemaal vreemd zal zijn. Met the Blondtones, een handzaam maar ongedacht rijk palet, kleurt Gingerella de grauwheid van het huidige bestaan, een lichte toets hier, een accent daar. Laat u meenemen door Gingerella & the Blondtones naar de wondere wereld van het herkenbare!

   Bezetting:

   Corina Golsteyn- zang, gitaar, ukelele
   Ines van Deursen – contrabas, zang
   Bert van Ginkel- trombone, zang
   Piet Bakker – drums
   Sander Eggen – gitaar

    

   Wild Bill and the Invisible Men

   Locatie: Sint Salvatorshof, Steenstraat 17
   Tijden: 12:30u – 13:05u, 13:25u – 14:00u, 15:00u – 15:35u en 15:55u – 16:30u
   Op het programma: Dit septet speelt eigen composities van de Leidse muzikant Willem Kiewiet de Jonge – toegankelijke en doorgaans vrolijke tunes voor jong en oud.

   Dit septet speelt eigen composities van de Leidse muzikant Willem Kiewiet de Jonge – toegankelijke en doorgaans vrolijke tunes voor jong en oud. Dit ensemble bracht onlangs hun derde CD “Whistleblower” uit. Met medewerking van: Ellister van de Molen (trompet), Carlo Banning (saxofoon), Willem Kiewiet de Jonge (trombone, zang en fluit), Bob Wijnen (toetsen), Jens Larsen (gitaar), René Winter (drums), Paul Verkijk (akoestisch gitaar) en Frans Bouwmeester (contrabas).

    

       Pop

   Frans Doedel en de Beatzers

   Locatie: Barend van Namenshof, Hoefstraat 12
   Tijden: 12:00u – 12:40u, 13:00u – 13:40u, 15:40u – 16:20u, 16:40u – 17:20u en 17:30u – 18:00u.
   Op het programma:

   Frans Doedel is een zanger van levensliederen, uit het hart gegrepen. Mooi, meeslepend, opzwepend en feestelijk. Begeleid door zijn Beatzers is het een waar genot voor het oor en de ziel .

   Frans is multi instumentalist, hij speelt vandaag Bazoekie accordeon en klarinet.

   Durk: Gitaar
   Daan: Bas
   Kris: drum percussie
   Reinder: electrische piano.

      Kinderen

   Young Trombone Collective o.l.v. Remko de Jager 

   Locatie: Burcht, Van der Sterrepad 5
   Tijden: 13.00u -13.45u, 15:15u -16.00u en 17:30u – 18:15u.
   Op het programma: Amerikaanse filmmuziek, een feest der herkenning met muziek uit Star Wars en veel meer moois uit Hollywood.

   Het Young Trombone Collective bestaat uit talentvolle Nederlandse trombonisten tussen de 12 en 18 jaar, gecoacht door leden van het Nieuw Trombone Collectief.


   Sinds het spetterende debuut in 2009 heeft het JTC al opgetreden op diverse edities van Slide Factory, het Gergiev Festival, de finale van Prinses Christina Concours en op diverse aansprekende podia door heel Nederland. Veel van de jonge trombonisten uit het YTC zijn inmiddels succesvol afgestudeerd aan het conservatorium en zetten hun eerste schreden op het pad van professioneel musicus.