Line up 2023!

DAAHOUD SALIM

ARTIST IN RESIDENCE 2023-2024

De Artist in Residence 2023-2024: pianist/componist en multitalent Daahoud Salim! Hij past als geen ander bij het vernieuwde Leidse Hofjes Festival. Deze jonge, muzikale duizendpoot is winnaar van het Grachtenfestival concours, klassiek concertpianist, maar is ook als jazzmusicus actief op wereldpodia zoals het Lincoln Centre te New York!

ELISABETH & EMMA

Hemelse stersopraan & bijzondere barokharpiste

Alhoewel de stem van internationaal geroemde Canadees-Nederlandse stersopraan Elisabeth Hetherington alle genres beheerst, komt ze samen met barokharpist Emma Huijsser de oude muziek vertolken tijdens het Light Festival.

Elisabeth is geprezen door verschillende internationale jury’s en media en zingt op grote internationale podia. Nederland is haar thuisbasis en ze is hier ook regelmatig te horen op de grote podia en bijvoorbeeld op NPO Radio Klassiek en in Podium Klassiek. Ook is ze in 2020 bekroond als Dutch Classical Talent.

ELISE BESEMER & ENSEMBLE KCO

Het strijkkwartet van Arensky is een hoogtepunt voor veel liefhebbers, maar het wordt toch maar zelden uitgevoerd. Dat komt door de ongewone bezetting: Arensky schreef voor twee cellisten. Tijdens het Light Festival zal Elise Besemer (kersverse aanvoerder 2e violen van het internationaal gelauwerde Koninklijk Concertgebouworkest en een welbekend toptalent bij de trouwe hofjesconcertenbezoeker) dit werk vertolken met een aantal van haar meest dierbare collega’s.

Hier kunt u alvast genieten van het solospel van Elise: het Adagio uit een Bach sonate voor viool solo.

GHAETH & NAWRAS

DUDUK SPECIALIST & UT MEESTER

De van oorsprong Syrische Ghaeth Almagooth zal samen met ut specialist Nawras Altaky een intens duo vormen waarin liederen van hun thuisland in de Leidse Pieterskerk centraal staan.

Ghaeth is tijdens zijn carrière bij veel verschillende projecten betrokken geweest en heeft het geluk gehad om met zijn muziek naar vele landen te toeren (Mexico, Polen, Italië, Zwitserland, Frankrijk, Oostenrijk, Zweden, België, Turkije, Duitsland). Hij speelde samen met grote artiesten als Lena Chamamyan, Ellen ten Damme, het Nederlands Blazers Ensemble, de Konrad Koselleck Big Band, Paul de Leeuw en vele anderen!

CELINE WERKHOVEN

INSTANT POETRY in het ondertrouw kamertje

In de Ondertrouwkamer op het stadhuis zal de Leidse Celine Werkhoven – een van de publiekslievelingen van de Leidse Hofjes Concerten – een persoonlijke, intieme muzikale minivoorstelling aan u brengen. Ook zij is multi getalenteerd: naast professioneel hedendaags danseres is zij zangeres en filosoof in één persoon. 

Durft u het aan om een persoonlijke muzikale ode te ontvangen in het meest mysterieuze kamertje van het gemeentehuis?

Klik hier voor een geweldig facebook filmpje van Celine!

TROMBONE ROYAL CONSERVATOIRE THE HAGUE

DE PROFESSIONALS VAN DE TOEKOMST – ANTON BRUCKNER PUR SANG

De 20 trombonisten van het Koninklijk Conservatorium worden wekelijks professioneel gedrild door hun Leidse hoofdvakleraar Sebastiaan Kemner – naast artistiek leider van het Leidse Hofjes Festival ook winnaar van de Nederlandse Muziekprijs.

Deze jonge helden zijn de ideale ambassadeurs voor hun instrument: gepassioneerd storten zij zich op de koralen van de romantische componist Anton Bruckner! Bovendien staan ze op een onverwachte plek…

VICTOR BAENA

JONG TALENT LAAT HET 15e EEUWSE VAN HAGERBEER-ORGEL RONKEN

Vol trots presenteert het Leidse Hofjes Festival: Víctor M. Baena de la Torre – Junior Organist in Residence Pieterskerk Leiden! Na een strenge selectie procedure mag Victor de komende periode zich storten op het iconische Van Hagerbeer orgel uit 1446!

Omdat de Pieterskerk niet meer dient als kerk, moet u deze kans grijpen om het schitterende orgel in al zijn glorie te horen. Een ding is zeker: de indrukwekkende orgelspel van Victor zullen bij u een blijvende en imposante indruk achterlaten!

ROYAL CROQUETTES

SWING BAND & PROFESSIONAL PARTY MAKERS

Aan het eind van de middag vliegt het dak van de Pieterskerk er figuurlijk af, want het Light Festival wordt afgesloten met een spetterend optreden van de aanstormende Royal Croquettes, een achtkoppige jazzband die de dag swingend afsluit.

Partners en sponsoren gezocht

Met jaarlijks meer dan 2000 bezoekers van alle leeftijden, 150 concerten verdeeld over 30 locaties door heel Leiden*…dat brengt nogal wat organisatie, kosten, maar ook mogelijkheden voor uw bedrijf met zich mee.

Ziet u het zitten een zakelijke partner te worden van het Leidse Hofjes Festival? Neem dan contact op met zakelijk@leidsehofjesconcerten.nl en we kunnen samen de mogelijkheden bespreken.

*met uitzondering van het Light Festival in 2023