Leidse hofjes concerten 2019
Leidse hofjes concerten 2013
 
 
 

Programma:

1ste Pinksterdag - Zondag 9 juni 2019

 

 

- KINDERROUTE -

 
De Burcht Tuinzaal,

Woei! Geschikt voor kinderen van 1 t/m 4 jaar en hun (groot)ouders
Bastiaan Woltjer (trombone/tuba), Anneke Wensink (hoorn/blokfl uit) & Rudi van Hest (klarinet/basklarinet)


Woei! is een tekstloze voorstelling waarin de kracht van de muziek en de vertelkunst van de beweging centraal staan. In Woei! word je door drie muzikanten naar een warme wereld van adem en wind geblazen. Een wereld waar alleen de taal van de muziek wordt gesproken en waar elk briesje verandert in prachtige klanken: een zuchtje door je haar, het opblazen van een zwembandje en zelfs je papa die niest…

Woei! prikkelt huid en haren, ogen en oren!

Tijden: 11:00 - 12:00 / 14:30 - 15:30 uur

Percussie Workshop

Ons dagelijks leven zit vol met ritmes en daarom is het spelen van percussie eenvoudiger dan je denkt. Door het stapelen van eenvoudige patronen ontstaat een verrassend muzikaal resultaat. Met een speciaal ontwikkelde methodiek krijgt de enthousiaste workshopleidster iedereen aan de gang. De kinderen gaan samen bewegen, luisteren, en natuurlijk spelen op de diverse instrumenten zoals conga’s en shakers.

Met deze insteek maken kinderen in de ‘Workshop Percussie’ kennis met de beginselen van percussie: ritmes spelen met diverse slagwerkinstrumenten.

De workshop is geschikt voor kinderen van 4 tot 12 jaar
 

Tijden: 12:30 - 13:15 / 13:30 - 14:15 / 15:45 - 16:30 uur
 
Plein Hooglandse Kerk, tegenover Nieuwstraat 31

Opera Dolleboelja
Ron Vervuurt (spel/zang), Tenar van Kooten Niekerk (spel/zang) of Tineke Roseboom (spel/zang) & Sebastiaan Oosthout (spel/piano)


Programma:
In deze familievoorstelling wordt het bekende verhaal van Bredero door andere ogen bekeken. De koe uit de Klucht van de Koe is niet zomaar een wandelend stuk vlees. In het begin van de lente huppelt onze koe, ze heet Moe, uitgelaten door het weiland. Koe Moe maakt kennis met stier Boe, maar die staat wel in de andere wei. Samen dromen ze van een heel nieuw leven. Als Moe wordt meegenomen om te worden verkocht bij de slager in de stad, is Boe ten einde raad. Misschien dat vriend reiger Rogier kan helpen, maar hoe? Wie trekt zich het lot aan van Moe? Zijn de mensen dan echt zo wreed?

Een opera met prachtige klassieke muziek uit de afgelopen 400 jaar. Er wordt niet alleen gezongen, maar ook verteld en gedicht in de stijl van Gerbrant Adriaensz. Bredero. Het kan verkeren, ook voor een koe!

Tijden: 13:00 - 13:45 / 14:15 - 15:00 / 15:45 - 16:30 uurStadhuis (Plein), Stadhuisplein 1

(Young) Trombone Collective: Workshops
Workshops van Mr. pBone

 • Geschikt voor leeftijden: 7 t/m 77 jaar


Musiceren in een notendop. Kennismaken met de trombone d.m.v. het leren van liedjes en repeteren en concerteren. Er wordt afgesloten met een concertje door de deelnemers.

Let op!
Meer informatie over de optredens van het Young Trombone Collecitve kunt u vinden op pagina van: Jazz & Volksmuziek Route

Tijden:

 • Workshop: 12:35 - 12:55 uur
 • Workshop: 13:35 - 13:55 uur
 • Workshop: 14:35 - 14:55 uur
 

Ga naar: Klassieke & Oude Muziek of Jazz & Volksmuziek (1e Pinksterdag)
 
 
 
 • Cultuur Fonds Leiden
 • OntdekLeiden stad van ontdekkingen
 • Fonds1818
 • SHWJ
 • Forzavital
 • Ogimivital
 • Stichting werk en ondernemen
 • Roundtable
 • Stago