Leidse hofjes concerten 2019
Leidse hofjes concerten 2013
 
 
 


OPENINGSCONCERT    |    1e PINKSTERDAG   |   KINDERROUTE    |    SLOTCONCERT    |    ARTIESTEN


Pagina 1 van 2   |   Volgende

 


Programma: 2de Pinksterdag - Maandag 21 mei 2018

 

  

- KLASSIEKE / OUDE MUZIEK ROUTE -

 
 

De Burcht Tuinzaal, Burgsteeg 14
Coal Harbour: Crossing the Canal


Sprekende melodieën, rauwe klanken, avontuurlijke improvisaties. Door op brutale wijze invloeden uit verschillende muzikale tradities te vermengen komt Coal Harbour op een gedurfde manier aan een eigen klank die tot de verbeelding spreekt. Coal Harbour is een collectief dat de grenzen verkent tussen klassiek gecomponeerde muziek en jazz. De combinatie van strijkers, blazers en een ritmesectie geeft de band de mogelijkheid om een stevig orkestraal geluid te combineren met intiem en ingetogen samenspel.
 

Programma A:

 • Navis - Robert Koemans
 • Pons - Robert Koemans
 • Assez vif et bien rythmé - Claude Debussy (Arr. Robert Koemans)
 • Intermezzo no. 1 - Robert Koemans
 • La Mer - Claude Debussy (Arr. Robert Koemans)
 • Rumination - Robert Koemans
 

Tijden:   13:00 - 13:40   /   15:00 - 15:40 uur

 

Programma B:

 • Jolt - Robert Koemans
 • Prelude no. 5 - Sergei Rachmaninov (Arr. Robert Koemans)
 • Intermezzo no. 2 - Robert Koemans
 • Taxus - Robert Koemans
 • Cello concert in e mineur - Edward Elgar (Arr. Robert Koemans)
 • Appeasement - Robert Koemans
 

Tijden:   14:00 - 14:40   /   16:00 - 16:40 uur 


Pieterskerk, Pieterskerkhof 1A
Blazersensemble (o.l.v. Martijn Pepels)

 
Martijn Pepels (1978) begon zijn professionele muzikale loopbaan in 1998 aan het Conservatorium te Maastricht. Hij studeerde Slagwerk bij Pieter Janssen en Werner Otten. In 2004 ging Martijn HaFa-Directie studeren aan het Conservatorium Maastricht en in 2008 startte Martijn daar ook een Masteropleiding HaFa-Directie. Martijn doorliep diverse masterclasses, onder andere bij het Royal Northern College of Music uit Manchester. In 2009 nam hij deel aan een masterclass van het ‘Danube Symphony Orchestra’ te Boedapest. In 2012, 2013 en 2014 nam hij deel aan een masterclass van het ’MÁV Symphony Orchestra’, eveneens te Boedapest. Hierbij won hij in 2014 de tweede prijs. In 2010, 2011 en 2012 had Martijn de muzikale leiding over het Zomerorkest Nederland. Zeer regelmatig fungeert hij als gastdirigent en / of repetitor bij diverse orkesten.
 

Programma A:

De Serenade nr. 10 voor blazers in Bes-majeur van W.A. Mozart, beter bekend onder de naam Gran Partita, KV 361/370a, is een serenade geschreven voor dertien instrumenten (twaalf blazers en contrabas).
 

Tijden:   12:00 - 12:50   /   15:30 - 16:20 uur 

​​Programma B:


Arundo Kwintet
Vijf rietblazers met elk een eigen geluid: dat is het Arundo Kwintet. De bijzondere combinatie van hobo, fagot, (bas)klarinet en saxofoon maakt het rietkwintet tot een uniek ensemble binnen de kamermuziek. Al sinds de oprichting in 2007 speelt het Arundo Kwintet zowel klassieke als eigentijdse werken; veelal eigen bewerkingen, maar ook origineel repertoire. Voor elke gelegenheid een passend programma dus: of het nu een kamerconcert, bruiloft of festivaloptreden is...
 
 • A. Dvorak - String Quartet No. 12 "American" - arr. S. Henry
                         I. Allegro ma non troppo
                         II. Lento
                         III. Molto vivace
                         IV. Finale: Vivace ma non troppo
 

Tijd:   14:00 - 14:30 uur

 


Arno van Wijk (orgel) & Wendy Roobol (sopraan)

 
Sopraan Wendy Roobol is een zangeres wier repertoire zich uitstrekt van de vroege barok tot hedendaagse muziek. Tijdens haar masterstudie aan de Dutch National Opera Academy van het Koninklijk Conservatorium den Haag ontdekte ze haar liefde en talent voor opera en muziektheater. Ze soleerde onder dirigenten als Jaap van Zweden, Reinbert de Leeuw, Richard Egarr, Lucas Vis, Ed Spanjaard en Vince Mendoza.

Arno van Wijk studeerde aan het Utrechts Conservatorium waar hij de diploma’s Docerend en Uitvoerend Musicus Orgel behaalde. Tevens behaalde hij aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek in Utrecht het Praktijkdiploma Kerkelijk Orgelspel. Arno is stadsorganist van Goes en dirigent van ‘Koninklijke Oratoriumvereniging Middelburg’ en vrouwenkoor ‘Sans Farces’. Inmiddels zijn er acht solo-CD’s uitgebracht. Meest recent is de CD (opgenomen in de Maria Magdalenakerk in Goes) met orgelwerken van Paul Chr. van Westering.
 

Programma:

Paul Chr. van Westering, de componist van o.a. Dikkertje Dap, Beertje Pippeloentje etc. heeft ook veel muziek geschreven voor zang en orgel/piano en werken voor orgel-solo. De Messe de Berceuse voor zang en orgel en de Cortège voor orgel-solo worden gerekend tot zijn beste werken. Daarnaast muziek voor zang en orgel van Louis Vierne, destijds organist van de Cathédrale Notre Dame in Parijs.

Paul Chr. van Westering (1911-1991) - Messe de Berceuse (1955)
 • Kyrie
 • Gloria
 • Sanctus
 • Benedictus
 • Agnus Dei

Paul Chr. van Westering (1911-1991) - uit Suite de Concert (1954)
 • Cortège
   
Louis Vierne (1870-1937) - Les Angélus op. 57 (1929)
 • Au matin
 • A midi
 • Au soir
   
Paul Chr. van Westering (1911-1991) - Zes Maria Liederen (1984-1985) Tekst: Heinz Schneeweisz (1930)
 • Ich sah dich mit den anderen jungen Frauen
 • Herausgehoben aus dem See
 • Du lebtest in einen anderen Welt
 • Unsere Hoffnung Maria, ruht in dir
 • Lieben will ich dir einfach
 • Wie hast du’s aushalten können
 

Tijden:   13:00 - 13:45   /   14:40 - 15:25 uur

 
   
 


Arno van Wijk (orgel) & Niels Jacobs (trombone)

 

Programma:

Hun programma zal zo spoedig mogelijk bekend worden gemaakt.
 

Tijden:  16:40 - 17:25 uur

 


Sijthoff Cultuur Centrum, Doezastraat 1B (Binnen)
Ephraim van IJzerlooij & Femke Huizinga

 
Ephraim van IJzerlooij - Cello
Ephraim (1983) begon op 9-jarige leeftijd met cello lessen en startte in 2002 zijn studie cello aan het Koninklijk Conservatorium den Haag. Zijn eindexamen Master of Music in 2009 werd gewaardeerd met een 9, met onderscheiding voor de poëzie in zijn spel. Een toegewijd kamermusicus en inmiddels ook cellodocent. Hij vertolkt zijn visie over de samenhang en verborgen meerstemmigheid in de suites van Bach.

Femke Huizinga - Barok altviool
Na een cum laude Master in de wijsbegeerte kreeg haar liefde voor oude muziek en darmsnaren de vrije hand. In 2012 studeerde ze met een negen af in barokviool en barokaltviool bij Antoinette Lohmann aan het Utrechts Conservatorium. Sindsdien speelt ze bij vooraanstaande orkesten zoals de Nederlandse Bachvereniging en Anima Eterna. Als ondernemend kamermusicus is ze mede-oprichtster van o.a. strijktrio Gesto Antico en duo La Corella.
 

Verborgen Meerstemmigheid

Bach’s cello suites zijn ontwapenend en geven een onverhuld kijkje in de menselijke ziel. Geïnspireerd door cellist Anner Bijlsma blijven Ephraim en Femke geboeid door het mysterie van deze suites. Hoe kan bijvoorbeeld één enkele stem een harmonisch intrigerend stuk zijn? Harmonie bestaat toch uit samenklanken? De rol van de luisteraar blijkt hier onmisbaar. ‘Ephraim en Femke lichten een tipje van de sluier op met hun toelichting.’.
 

Programma A:

 • J.S. Bach eerste cellosuite in G groot, BWV 1007
  Prélude, Allemande, Courante, Sarabande, Menuet 1 en Menuet 2, Gigue
   

Tijden:

  -   Ephraim van IJzerlooij:   12:30 - 13:00 uur
  -   Femke Huizinga:                13:10 - 13:40   /     16:45 - 17:15 uur

 

Programma B:

 • J.S. Bach tweede cello suite in d klein BWV 1008
  Prélude, Allemande, Courante, Sarabande, Menuet 1 en Menuet 2, Gigue
   

Tijden:
  -   Ephraim van IJzerlooij:   14:40 - 15:10 uur
  -   Femke Huizinga:               15:20 - 15:50 uur

 
   
 
   

Sint Jacobshof, Doezastraat 25

Ephraim van IJzerlooij


Programma A:

 • J.S. Bach eerste cellosuite in G groot, BWV 1007
  Prélude, Allemande, Courante, Sarabande, Menuet 1 en Menuet 2, Gigue


Tijden: 11:30 - 12:00 uur  


 

Sijthoff Cultuur Centrum, Doezastraat 1B (Binnen)

Franciska Dukel (mezzo-sopraan & piano)


Franciska Dukel is pianiste, zangeres en musicologe met een indrukwekkende staat van dienst. Zij soleerde veelvuldig als mezzosopraan bij tal van gerenommeerde orkesten en ensembles onder leiding van dirigenten als Edo de Waart, Hartmuth Haenchen, Valery Gergiev, Simon Rattle en Vladimir Jurowsky. De laatste jaren verenigt zij haar kwaliteiten in thematische liedprogramma’s waarbij de liederen niet alleen door haar worden gezongen en begeleid maar ook ingeleid.
 

Programma:

Een muzikale rondleiding door Goethe’s “Lieder”
Franciska Dukel gidst u sprekend, zingend en spelend langs de rijke liedkunst van de Romantiek. Liederen waar de classicus Goethe zelf aanvankelijk geen waardering voor had, maar die later voor vele generaties de belangrijkste toegang tot zijn poëzie zouden blijken. Van een drietal gedichten belicht Franciska Dukel eerst de opvallendste verschillen in de verklanking door diverse componisten. Na deze uitleg zal u deze liederen met nieuwe oren horen en kunnen constateren hoeveel méér muziek in elk gedicht schuilt dan Goethe zelf besefte.
 

Tijden:   13:55 - 14:30   /   16:00 - 16:35 uur

 


De Oude UB, Rapenburg 70
Hanna Shybayeva (piano) & Theotime Voisin (contrabas)


Hanna Shybayeva (Minsk,1979) begon haar pianostudie op zesjarige leeftijd. In 1999 kwam zij naar Nederland waar zij studeerde bij Naum Grubert aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In 2005 behaalde zij haar graad als Master of Music met de hoogste onderscheiding. In de loop der jaren won zij vele prijzen op internationale concoursen en had zij een druk schema met muziekfestivals, solo-recitals en optredens met orkesten in Europa, Rusland, en de VS.

 Théotime Voisin (Montpellier, 1992) begon zijn studie contrabas bij Jean Ané in Montpellier en vervolgde zijn studie bij Bernard Cazauran (Lyon), Alberto Bocini (Geneva), Rinat Ibragimov (Bern) en Božo Paradžik (Freiburg). Hij won diverse internationale concoursen. Zijn eerste CD “Contre-Jour, French music for Double Bass” verscheen in 2013. Hij was 1ste contrabassist bij het ‘Orchestre National du Capitole de Toulouse’ (2015-2016) en sinds oktober 2016 vervangend 1ste contrabassist bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest.

Programma A:

 • Paul Hindemith: Sonata for Double Bass and Piano
 • Johannes Brahms: Sonata for Cello and Piano n°1 in E minor
 

Tijden:   13:00 - 13:45   /  16:30 - 17:10 uur

 

Programma B:

 • Giovanni Bottesini:
           -  Fantasia on “Lucia di Lammermoor“
           -  Romanza Drammatica
           -  Variations on “Nel cor più non mi sento“
           -  Mélodie in E minor
           -  Tarantella
           -  Bolero


Tijden:   14:45 - 15:30 uur

 


Niels Jacobs (Trombone)


De 18-jarige Niels Jacobs uit Leiden is op 21 april 2018 bij de finale van het Prinses Christina Concours als één van de winnaars uit de bus gekomen. Niels Jacobs won de prijs voor zijn talenten op de trombone. Niels ontving een masterclass bij een bekende musici naar keuze en ook twee concertabonnementen. Hij won deze prijzen in de categorie: 'vijftien tot negentien jaar met een conservatoriumopleiding'. 

Programma:
Programma met eigen pianist.

Tijden: 14:00 - 14:40 uur

 

 

 

De Burcht van Leiden, Van der Sterrepad 5 (Boven)
Niels Jacobs (Trombone)


Programma:

 • Speciaal kinderprogramma: 
      Camille Saint-Saëns - Le Carnaval des Animaux
 • Uitleg over de trombone
 

Tijden:  13:00 - 13:30 uurDe Oude UB, Rapenburg 70
Onder Professoren: Trio Profundo

Carla Vermeulen (piano), Rene de Vries (cello) & Adam Cohen (klarinet)

Programma:

Werken van Max Bruch, Ludwig van Beethoven en Michael Glinka:
 • Beethoven op 11
 • Glinka Trio Pathetique
 • Bruch 2/5/6/7
 

Tijden:   11:00 - 11:40   /   15:40 - 16:20 uur


------------------------------------------------------------  


LUMC (Leidseplein), Albinusdreef 2
Onder Professoren: Trio Profundo

Carla Vermeulen (piano), Rene de Vries (cello) & Adam Cohen (klarinet)
 

Programma:

Werken van Max Bruch, Ludwig van Beethoven en Michael Glinka:
 • Beethoven op 11
 • Glinka Trio Pathetique
 • Bruch 2/5/6/7
 

Tijden: 14:00 - 14:40 uur

 


Bethlehemshof, Levendaal 109-111
Vincent van Amsterdam (accordeon)

 
Vincent van Amsterdam (1989), winnaar van de Dutch Classical Talent Award 2016, is een groot promotor van het klassiek accordeon. Hij heeft zowel zijn Bachelor (2012) als zijn Master of Music (2014) studie Cum Laude afgesloten aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg. Vincent is laureaat van diverse (inter)nationale concoursen, zoals het Prinses Christina Concours (2007), het Nationaal Accordeon Concours (2008 & 2009) en won diverse prijzen waaronder - in 2014 - de vakjuryprijs van het Nederlands Conservatorium Concours.
 

Programma:

Delen uit Goldbergvariaties van Bach

Tijden:   12:00 - 12:40   /   13:00 - 13:40   /   14:30 - 15:10   /   15:30 - 16:10 uur 


Regentenkamer, Oude Vest 159 (Ingang via Meermanshof)
Trio a Pizzico

Noortje Vredeveld (gitaar), Suzanne Zijderveld (harp) & Ferdinand Binnendijk (mandoline/luit cantabile)
 
Suzanne Zijderveld (harp) en Ferdinand Binnendijk (mandoline) spelen sinds 2014 samen als Duo Corelli. In 2015 wonnen ze het Tristan Keuris Kamermuziekconcours. Sinds 2018 werken ze samen met Noortje Vredeveld (gitaar) en zijn als trio een nieuwe muzikale weg ingeslagen met een programma vol swingende klassieke muziek, waarin Spaanse of Latijns-Amerikaanse invloeden duidelijk te horen zijn.
 

Programma A:

 • Joaquín Turina (1882-1949) - La Oración del Torero
 • Enrique Granados (1867-1916) - 12 Danzas Españolas
              1. Galante - minuetto
              2. Oriental
              5. Andaluza
 • Manuel de Falla (1876-1946) - La Vida Breve


Tijden:   12:00 - 12:40   /   14:30 - 15:10 uur

Programma B:

 • Máximo Pujol (1957) - Suite Buenos Aires
               1. Pompeya
               2. Palermo
               3. San Telmo
               4. Microcentro
 • Astor Piazzolla (1921-1992) - Oblivion
 • Luigi Boccherini (1743-1805) - Fandango
 

Tijden:   13:00 - 13:40   /   15:30 - 16:10 uur

 

 


 
 

Sint Salvatorhof, Steenstraat 17

Izhar Elias & Levan Tskhadadze

 
 • Izhar Elias - Gitaar
 • Levan Tskhadadze - Klarinet

 Levan Tskhadadze is een van de meest invloedrijke musici van Georgië. Samen met Nederlandse Muziekprijs winnaar Izhar Elias laat hij u kennis maken met een nieuw geluid. Klarinet en gitaar geeft een lichte transparante klank, met ruimte voor veel persoonlijke vrijheid en folklorische roots. Het muziekmagazine ‘Luister’ noemde het duo een “match made in heaven”. Beide musici touren de wereld door met hun virtuoze en persoonlijke spel.
 

Programma A:

Een Virtuoos Gesprek
In dit programma klinken onder meer virtuoze opera-variaties afgewisseld met filmmuziek uit Georgië. Het is een duizelingwekkend programma, waarin beide heren hun eigen persoonlijkheid in de strijd gooien.

 • Giya Kancheli: Georgische filmmuziek
 • Luigi Bassi (1833-1871), Arr. Izhar Elias: Fantasia da Concerto, su motivi del “Rigoletto” di Giuseppe Verdi
 • Rembrandt Frerichs: Carrousel                                      
 • Giya Kancheli: Georgische filmmuziek
 • Alamiro Giampieri (1893-1963) / Josef Kaspar Mertz (1804-1856), Arr. Izhar Elias: Il Carnevale di Venezia


Tijden:   12:00 - 12:40   /   14:30 - 15:10 uur

 

Programma B:

Wereldse Klanken
Levan en Izhar zijn opzoek gegaan naar de individuele taal van componisten over de hele wereld. U hoort verrassende muziek uit Italië, Georgië, Israël, Rusland en Argentinië.

 • Gioachino Rossini (Italië, 1792-1868): Una Voce Poco Fa
 • Osvaldo Golijov (Argentinië): Fish Tale
 • Giya Kancheli (Georgië): Georgische filmmuziek
 • Jan Freidlin (Rusland/Israël): Kafka Sonata - Allegro
 • Alamiro Giampieri (Italië, 1893-1963) / Josef Kaspar Mertz (Hongarije, 1804-1856) Arr. Izhar Elias: Il Carnevale di Venezia


Tijden:   13:00 - 13:40   /   15:30 - 16:10 uur 


Het Leidse Volkshuis, Apothekersdijk 33A
Prinses Christina Concours Trio

Hadewich De Meester (sopraan), Tim de Vries (viool) & Floris van Dam (piano)
 
Hadewich De Meester (1995) startte haar opleiding zang aan de Stedelijke Muziekacademie te Sint-Niklaas in België. Zij werd finaliste van het Prinses Christina Concours 2016 in de regio Zuid-Holland, bekroond met een solistisch optreden in samenwerking met het Viotta Jeugdorkest Den Haag. Samen met Tim de Vries en Floris van Dam verzorgde zij in april 2017 een concerttournee in diverse steden in Canada en de Verenigde Staten, op uitnodiging van de Nederlandse Ambassades.Tim de Vries (2000) is geboren in Haarlem en speelt viool sinds zijn zevende. Momenteel volgt hij de vooropleiding van het Conservatorium van Amsterdam. Tim heeft onder andere eerste prijzen gewonnen bij het Britten Vioolconcours in 2014 en het Prinses Christina Junior Concours in 2012. Tim won ook een 1e prijs in de regionale finale van het Prinses Christina Concours in Haarlem, vervolgens ontving hij de publieksprijs bij de Nationale Halve Finale. Ook won hij de Zilveren Vork, gegeven door ‘Stadsschouwburg De Harmonie’ in Leeuwarden.
 

Floris van Dam (1995) is eerstejaars master piano-student aan het Codarts, Rotterdams Conservatorium. Hij werd toegelaten op de Jong Talentklas van het Fontys Conservatorium in Tilburg (Young Musicians Academy), waar hij Janneke Steinmann (klarinet) en Linde Verjans (viool) leerde kennen. Als trio waren zij prijswinnaars van het Prinses Christina Concours in 2012, waarna ze via dit concours uitgenodigd werden om in Griekenland op te treden.
Programma A:

Hadewich De Meester (sopraan) & Tim de Vries (viool) & Floris van Dam (piano)
 • G.F. Händel (1685-1759) - Das zitternde Glänzen der Spielenden Wellen
 • L. Spohr (1784-1859) - Der Erlkönig
 
Floris van Dam (piano)
 • J.S. Bach (1685-1750) - delen uit Partita nr. 5 voor piano solo
 
Hadewich De Meester (sopraan) & Tim de Vries (viool)
 • R. Clarke (1886-1979) - English songs:
            -  It was a lover and his lass
            -  The Tailor and His Mouse
 
Hadewich De Meester (sopraan), Tim de Vries (viool) & Floris van Dam (piano)
 • X. Montsalvatge (1912-2002) - El cant dels ocells
 

Tijden:   13:00 - 13:40   /   16:20 - 17:00 uur

 

Programma B:

Hadewich De Meester (sopraan), Tim de Vries (viool) & Floris van Dam (piano)
 • G.F. Händel (1685-1759) - Singe Seele
 
Floris van Dam (piano)
 • J.S. Bach (1685-1750) - delen uit Partita nr. 5 voor piano solo
 
Hadewich De Meester (sopraan) & Tim de Vries (viool)
 • R. Clarke (1886-1979) - Irish songs:
           -  I know where I’m goin’
           -  As I Was Goin’ to Ballynure
 
Tim de Vries (viool) & Floris van Dam (piano)
 • L. van Beethoven (1770-1827) - Romance nr. 2 in F
 
Hadewich De Meester (sopraan) Tim de Vries (viool) & Floris van Dam (piano)
 • C. Saint-Saëns (1835-1921) - Violons dans le soir
 

Tijden:   14:40 - 15:20 uurPrinses Christina Concours

Het Prinses Christina Concours realiseert al vijftig jaar concoursen voor jongeren. Jaarlijks telt het Prinses Christina Concours voor klassieke muziek ongeveer 400 deelnemers. Ook zijn er edities van het Prinses Christina Concours voor jonge componisten en jazzmuzikanten. Deelnemers aan de concoursen maken kans op mooie prijzen. Na het concours worden prijswinnaars begeleid. Het Prinses Christina Concours organiseert elk jaar ongeveer 1500 podiumbeurten waarmee prijswinnaars podiumervaring opdoen.

 

 

- JAZZ EN VOLKSMUZIEK ROUTE -

 


Het Leidse Volkshuis, Apothekersdijk 33A
Het Zingend Hart & Dansgroep Raiden

 
Het Zingend Hart is een Leids kamerkoor, met een voorkeur voor bijzondere gelegenheden en locaties en geënsceneerde uitvoeringen, waarbij ze alle zintuigen van het publiek willen prikkelen en regelmatig samenwerken met een regisseur. Koorzang en theater gaan hand in hand.

Dasgroep Raiden is het enige Yosakoi team van Nederland. Yosakoi is een vorm van Japanse festival dans waarin veel vrolijke en sierlijke, maar ook krachtige bewegingen voorkomen.


Programma:

Voorstelling Von Siebold op zoek naar het echte Oosten
Een kleurrijke muzikale en theatrale voorstelling over het rijke en tragische leven van de Leidse geleerde Von Siebold. Een verrukkelijke muzikale ontdekkingsreis van oosterse teksten en motieven in westerse kleuren en zettingen. Met Japanse dans van Raiden en Arie Pos in de rol van Von Siebold.
 

Tijden: 13:40 - 14:40   /   15:20 - 16:20 uur 


Oude UB, Rapenburg 70
Rodion Trio

Diederik Ornée (klarinet), Annelies Vrieswijk (saxofoon) & Mark Toxopeus (piano)

Het Rodion Trio heeft in korte tijd naam gemaakt als een ensemble dat aan de hand van muzikale of literaire thema’s met verrassende programma’s komt. Er zijn nauwelijks composities geschreven voor de bezetting van klarinet, saxofoon en piano, maar dat heeft het Rodion Trio opgelost door eigen arrangementen te maken. Hierdoor gaat er een nieuwe wereld aan muzikale mogelijkheden open. De arrangementen maken het mogelijk om (bekende) klassieke werken opnieuw te interpreteren en in een nieuwe vorm aan het publiek te presenteren.
 
Muziek als medicijn
Last van slapeloosheid, wintertenen, humeurigheid, angst, vermoeidheid of een laag libido? Het spreekuur van het Rodion Trio is geopend met muzikaal medicijn voor klachten van allerlei aard!
 

Programma A:
In onze draagbare apotheek vindt u een concertprogramma met geneeskrachtige kruiden en hun heilzame werking. Welke muziek heeft dezelfde uitwerking op uw gezondheid?

Klacht - Plant

 • Overgewicht - Groene thee
 • Koude handen & voeten - Ginkgo
 • ADHD - Bacopa monniera
 
 • Vermoeidheid - Ginseng
 • Laag libido - Damiana
 • Depressie - Sint Janskruid
 

 

Tijden:   12:00 - 12:40 uur
  


ARS Aemula, Pieterskerkgracht 9A (Buiten)
Het Leids Kamerkoor

 
Het Leids kamerkoor, onder leiding van dirigent Jeroen Spitteler, heeft een divers repertoire van middeleeuwse tot hedendaagse muziek. Dit jaar bestaat het Leids Kamerkoor dertig jaar en dat wordt gevierd met de uitvoering op 17 en 18 november van de Petite Messe Solennelle van Rossini. Deze uitvoeringen vinden plaats in het Rijksmuseum van Oudheden
en het Groene Kerkje van Oegstgeest.
 

Programma:

Tijdens het hofjesconcert op 2 e Pinksterdag brengt het Leids Kamerkoor een deel van zijn komende zomerconcert van 17 juni ten gehore, dat plaatsvindt in de Lokhorstkerk. Dit zomerconcert staat in het teken van het einde van de Eerste Wereldoorlog, nu honderd jaar geleden. Onder de titel: “And There Was a Great Calm”, staan werken van onder anderen
Herbert Howels, John Tavener, Ēriks Ešenvalds en Rudolf Mauersberger op het programma. Deze werken vertolken elk op eigen wijze de verschrikkingen van de oorlog en de verwerking van het hierbij aangerichte leed, in het bijzonder die van de eerste Wereldoorlog.

Tijden:   12:40 - 13:10   /   14:20 - 14:50 uur

 


Out of Skin

Wouter Mol (zang/gitaar), Maartje Gilissen (harp/floortom/zang) & Margot Kersing (viool/percussie/zang)

Wouter Mol, Maartje Gilissen en Margot Kersing wonnen in november 2016 de ‘SENA Grote Prijs Van Rotterdam 2016’ in de categorie ‘Singer-Songwriter’. Waar Wouter eerst alleen was, heeft Out Of Skin zich nu ontwikkeld tot een driekoppig performance team.
 

Programma:

Een optreden van Out Of Skin is ruimtelijk, ongrijpbaar en ontvouwt zich gedurende de show van verstild naar expressief. ‘Kom uit je schulp en kijk eens naar binnen bij Out Of Skin'!
 

Tijden:   11:50 - 12:30   /   13:30 - 14:10   /   15:10 - 15:50   /   16:10 - 16:50 uur 


Sint Jacobshof, Doezastraat 25
Mrs.Darcy (koor & vocaal ensemble)

 
 • Dina Leergaard, Mascha Punt, Loes Schouten & Marleen Steenkist (sopraan)
 • Linda van Dam, Paméla van Doornmalen, Roselle Servage & Rosalie Sloof (alt)

Mrs. Darcy werd opgericht in de zomer van 1995, door leden van het Leidse Studentenkoor Collegium Musicum, aanvankelijk als kwartet.Sinds de zomer van 1999 bestaat het uit acht vrouwenstemmen.De naam van het ensemble is ontleend aan het boek 'Pride and Prejudice' van de Britse schrijfster Jane Austen. Het repertoire van Mrs. Darcy is zeer divers en beslaat zowel arrangementen van popsongs als spirituals en klassieke werken. Mrs. Darcy nam eerder aan diverse internationale koorfestivals deel (Noorwegen, Spanje en Italië). In 2008 ontving het ensemble bij het Korenfestival in het Zwitserse Montreux de eerste prijs.


Programma A:

Sommige poëzie draagt de muziek al in zichzelf. Mrs Darcy verkent de Engelstalige poëzie canon die op de meest uiteenlopende manieren is getoonzet door componisten als Aaron Copland, Ned Rorem en Samuel Barber. Gezongen en gesproken woord gaan hand in hand: van Shakespeare tot aan Dickinson. De Britse dichter John Masefield schreef zijn gedicht ‘Sea Fever’ als een ‘chant’ met een dwingend en meeslepend metrum dat de Rotterdamse componist Hayo Boerema inspireerde tot een beeldend stuk vocale muziek.


Tijden:   12:30 - 13:10   /   15:00 - 15:40 uur


Programma B:

Smeltkroes Amerika en haar kleurrijke muziekgeschiedenis staan garant voor enorme vocale diversiteit. Als tegenhanger van de vaak mooie, verstilde gedichtenwereld stapt Mrs Darcy hier in de wereld van gospel, slang maar ook swing. Composities spelen met woorden of hebben nauwelijks woorden nodig. Zelfs de klassiekers van singer-songwriters als Randy Newman en Billy Joel staan garant voor aanstekelijke a capella bewerkingen.


Tijden:   13:30 - 14:10   /   16:00 - 16:40 uur 


Brouckhovenshof, Papengracht 16

Pedro Diaz & Emilio Parrilla

 
 • Pedro Diaz - Gitaar/zang
 • Emilio Parrilla - Klarinet/saxofoon

Pedro Diaz (gitaar/zang) en Emilio Parrilla (klarinet) brengen Latijns-Amerikaanse-, jazz- en kamermuziek samen aan de hand van een verzameling korte muzikale verhalen verpakt in nostalgie en met liefde voor het leven. Een band creëren tussen de musici en luisteraar, om zo in een hechte en ontspannen sfeer te genieten. Dit duo neemt afstand van conventies en brengt een ode aan gevoel. In 2016 namen ze hun eerste album "Un Sorbito de Cafe" op.
 

Programma:

Choros, boleros en jazz standards.
 

Tijden:   12:30 - 13:10   /   13:30 - 14:10   /   15:00 - 15:40   /   16:00 - 16:40 uur

 


Heilige Geesthofje, Doezastraat 1A

Suzanne Sanders

 
 • Suzanne Sanders - Zangeres, gitarist & songwriter
 • Abdel Nadal - Bassist
 • Leon Walstra - Gitarist
 • Yiftu Tinken - Drummer
 • Licia van Wijngaarden - Achtergrond zangeres

 

De Suzanne Sanders band maakt mystieke dromerige popmuziek met invloeden van folk- en Keltische muziek. De band werkt veel samen met diverse kunstenaars. Zo werkten zij voor de muziekvideo van 'Creature In The Night' samen met dansers en in de muziekvideo 'Better Dream On' met beeldende kunstenaars. In mei 2017 bracht de band haar eerste album 'MyStorieS' uit.

Programma A:

Eigen nieuwe nummers en bijpassende covers. Daarnaast nummers van het debuutalbum ‘MyStorieS’


Tijden:   13:00 - 13:40   /   15:30 - 16:10 uur


Programma B:

Eigen oud en nieuw werk en ter aanvulling een aantal covers.


Tijden:   14:00 - 14:40   /   16:30 - 17:10 uur 


Jean Michelhof, Pieterskerkstraat 10
Prinses Christina Concours: Martijn Boom (marimba)

 
Martijn Boom (1998) studeert sinds september 2015 aan het Conservatorium van Amsterdam. In 2013 en 2015 was Martijn prijswinnaar van het Prinses Christina Concours: in 2015 behaalde hij in de Nationale Finale een 2e prijs en de KPMG Persprijs. Mede dankzij deze finaleplaats mocht hij deelnemen aan de Keiko Abe Lausanne International Marimba Academy 2015 en 2017. Ook volgde hij masterclasses bij het Tchiki Duo, Jean Geoffroy, Nancy Zeltsman, Marinus Komst en Eric Sammut. Martijn heeft o.a. gespeeld bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Nederlands Studenten Orkest en het JeugdOrkest Nederland. Mede dankzij een bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds speelt Martijn op een Adams Alpha marimba.
 

Programma:

 • N. J. Zivkovic (1967) - Ilijas
 • J. Schwantner - Velocities
 • E. Glennie (1965) - A little prayer                                  
 • K. Abe (1937) - Michi Paraphrase


Tijden:   11:30 - 12:05   /   13:40 - 14:15   /   14:40 - 15:15 uur

 


Trio C tot de Derde

Caspar Terra (klarinet), Coos Lettink (Accordeon) & Carel den Hertog (viool)
 
Trio C tot de Derde speelt klezmer in de puurste zin des woords: joodse feestmuziek! Maar ook in de breedste zin des woords: een stijl die voortdurend in ontwikkeling is. Én die veel ruimte biedt voor muzikale uitstapjes naar aangrenzende genres als de Balkan en gipsy, de jazz en de klassieke muziek.
 

Programma:

KLEZ-X! klezmer classics en andere klassiekers..
In de voetsporen van componisten als Béla Bartók en Zoltán Kodály reist het trio regelmatig richting Oost-Europa op zoek naar nieuwe muziek. Muziek die in hun programma KLEZ-X! verwerkt wordt tot ‘nieuwe klassiekers’, afgewisseld met eigenzinnige vertolkingen van ‘oude klassiekers’ van genoemde grootmeesters en classics uit het onuitputtelijke Balkan en klezmer repertoire. Steeds vanuit het streven: geen imitatie, maar integratie van alle muzikale invloeden die op hun pad komen. Geniet, dans en droom met Trio C tot de Derde…
 

Tijden:   12:40 - 13:20 uur

 
 

Barend van Namenshof, Hoefstraat 12

Bélan

Monir Goran (ud/gitaar) & Nariman Goran (zang/duf/naj)

Monir en Nariman Goran zijn twee broers uit Koerdistan Irak en vormen samen de groep ‘Bélan’. Bélan betekent ‘ontheemd’. 
Zij brengen traditionele Koerdische muziek ten gehore die voor Westerse oren toegankelijk is gemaakt.

Programma A:

 • Naramoro
 • Solo Ud
 • Nowruz
 • Solo naj
 
 • Aylawa
 • Dilimen
 • Bawanakey
 • Maqam


Tijden:   12:30 - 13:10   /   15:10 - 15:50 uur

 

Programma B:

 • Habiti ja noraleen
 • Heley
 • Hasen zirak, Ud solo
 • Ayxawni
 
 • Wara qurbana
 • Kajelè
 • Harchandakam
 • Momekiter
 

Tijden:   13:30 - 14:10   /   16:10 - 16:50 uur

 


Trio C tot de Derde

Caspar Terra (klarinet), Coos Lettink (Accordeon) & Carel den Hertog (viool)
 
Trio C tot de Derde speelt klezmer in de puurste zin des woords: joodse feestmuziek! Maar ook in de breedste zin des woords: een stijl die voortdurend in ontwikkeling is. Én die veel ruimte biedt voor muzikale uitstapjes naar aangrenzende genres als de Balkan en gipsy, de jazz en de klassieke muziek.
 

Programma:

KLEZ-X! klezmer classics en andere klassiekers..
In de voetsporen van componisten als Béla Bartók en Zoltán Kodály reist het trio regelmatig richting Oost-Europa op zoek naar nieuwe muziek. Muziek die in hun programma KLEZ-X! verwerkt wordt tot ‘nieuwe klassiekers’, afgewisseld met eigenzinnige vertolkingen van ‘oude klassiekers’ van genoemde grootmeesters en classics uit het onuitputtelijke Balkan en klezmer repertoire. Steeds vanuit het streven: geen imitatie, maar integratie van alle muzikale invloeden die op hun pad komen. Geniet, dans en droom met Trio C tot de Derde…
 

Tijden:   14:20 - 15:00 uur 


Sijthoff Cultuur Centrum, Doezastraat 1B (Buiten)
Trio C tot de Derde

Caspar Terra (klarinet), Coos Lettink (Accordeon) & Carel den Hertog (viool)
 

Tijden:   16:00 - 16:40   /   17:00 - 17:40 uur

 Pagina 1 van 2   |   Volgende

OPENINGSCONCERT    |    1e PINKSTERDAG   |   KINDERROUTE    |    SLOTCONCERT    |    ARTIESTEN

 


 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 • Cultuur Fonds Leiden
 • OntdekLeiden stad van ontdekkingen
 • Fonds1818
 • SHWJ
 • Forzavital
 • Ogimivital
 • Stichting werk en ondernemen
 • Roundtable
 • Stago